Sønderborg med i kinesisk klimaindsats

22. november 2013 Erhverv

På vegne af Sønderborg og ProjectZero har direktør i ProjectZero, Peter Rathje, i Beijing signeret en af ti EU-Kina aftaler om bysamarbejde. Minister Carsten Hansen deltog i EU-Kina urbaniseringskonferencen og fremhævede Sønderborgs klimaindsats. Med aftalen åbnes dørene på vid gab for eksport af syddanske teknologier og rådgivning til Kina. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg”>by5

Ministeriet for by, bolig og landdistrikter siger i en pressemeddelelse, at Sønderborg med aftalen træder ind på den storpolitiske scene. På konferencen blev ti EU-Kina aftaler underskrevet – hvoraf Haiyan-Sønderborg var den ene og den eneste med dansk islæt.

Samarbejdet med Haiyan blev med support fra Danfoss indledt i maj i år, hvor politikere og embedsmænd fra Haiyan besøgte Sønderborg for at blive inspireret til en ambitiøs indtænkning af klima i den kommende byudvikling. Haiyan vil bl.a. udvikle en ”Denmark Zero Carbon Street” med ca. 75.000 kvm bygninger med de bedste grønne, danske teknologier. Det er bl.a. hertil, der bliver mulighed for eksport af teknologi og rådgivning.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk