Sønderborg Sommerrevy – kørte for døve ører

6. juni 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Holdet på scenen i Sønderborg Sommerrevy har ikke tidligere spillet for døve.

Men det skete rent faktisk forleden, da firmaet ’55 Nord‘ fra Fredericia var i revyen i Sønderborg.

Og da firmaet ofte tager medarbejdere, der har gået på døveskolen i Fredericia, var det naturligt for dem, at de selvfølgelig også skulle med.

Firmaet henvendte sig derfor til revyen og spurgte, om det var muligt at få to tolke med, der undervejs i revyen skulle tolke for de tre døve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Revyen sagde: Selvfølgelig, det finder vi ud af, så de tre døve blev anbragt på balkonen, hvor der var plads til at de to tolke.

Leif Maibom og Trine Gadeberg optrådte for døve ører.

Og det gik rigtig fint.

Det kneb lidt under det traditionelle nummer fra Asserballe, hvor den sønderjyske dialekt er i højsædet. Da måtte den ene tolk give op.

Og da Flemming Jensen fremførte sit meget roste skolelærernummer, hvor han – for at spare i folkeskolen – har sparet alle t´er væk, ja, det gik det helt galt, og de to tolke måtte smilende opgive.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men ellers havde alle en dejlig oplevelse, og revy kan altså også – med lidt hjælp -ses af døve.

 

2. marts 2024 Kultur, Sønderborg

MGK-eleverne fik vist hvad de kan

2. marts 2024 Kultur

I dag, lørdag, klokken 15 begyndte musikken at spille i Musikskolens foyer og i salen, hvor en længere række MGK-elever viser, hvad de indtil videre har lært. I eftermiddagstimerne var det især de elever, som prøver at lære den klassiske musik at kende, der optrådte i salen efter der var varmet op med nogle sange […]

Læs mere...