Sønderborg tiltrækker kinesisk opmærksomhed

21. november 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Visionen om et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029 præsenteres i denne uge på en stor Danmark/Kina-konference i Aarhus, hvor kinesiske byer deltager, bl.a. for at blive inspireret, få konkret viden og indblik i de mange erfaringer og resultater, som Sønderborg Kommune har høstet gennem de sidste 11 års arbejde med at reducere områdets energiforbrug og CO2-udledning.

Det oplyser ProjectZero i en pressemeddelelse.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen deltog tirsdag eftermiddag på konferencen i Århus, hvor borgmesteren fremlagde erfaringerne fra ProjectZero samt det mangeårige samarbejde med de kinesiske byer Baoding, Haiyan and Jinan.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var en meget spændende workshop og netop fordi vi i Sønderborg har været i gang siden 2007, var de kinesiske byer meget interesseret i at høre mere om, hvad der skal til for at komme både i gang og i mål med omstillingen”, sagde Erik Lauritzen efter workshoppen og glæder sig over at Sønderborg Kommune i dag er vært for et besøg af tre kinesiske byer.

Som en del af konferencen besøger borgmestre og repræsentanter fra de kinesiske byer onsdag Sønderborg-området. Deltagerne skal blandt andre besøge Danfoss i Nordborg, hvor de skal høre mere om grøn fjernvarme, og efterfølgende skal deltagerne ud og se solcelleparken og fjernvarmeanlægget i Vollerup, Diamanten i Fynshav og Byens Havn, som bliver et nyt CO2-neutralt byområde i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Besøget er et rigtig godt eksempel på, hvordan ProjectZero visionen er med til at skabe grundlag for lokal vækst og grønne arbejdspladser i Sønderborg virksomheder. Sønderborgs ProjectZero har været katalysator for samarbejdet mellem de kinesiske byer og Sønderborgs virksomheder og universitetsmiljøer”, fortæller borgmester Erik Lauritzen, der onsdag eftermiddag tager imod en borgmester-delegation fra Haiyan på Rådhuset, hvor der blandt andet skal drøftes fremtidige samarbejdsprojekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Besøget i Sønderborg afsluttes i Alsion, hvor Peter Rathje fra ProjectZero og Torben Esbensen fra Danish Energy Management fortæller gæsterne om det videre arbejde for at gøre Sønderborg-området CO2-neutral i 2029.

”Den kinesiske regering har sat turbo på den grønne omstilling, og de kinesiske byer er meget ambitiøse med deres indsatser, men har behov for inspiration udefra. Sønderborgs i forvejen stærke samarbejder med Baoding, Haiyan og Jinan udgør en god platform for at inspirere nye kinesiske byer. Sønderborgs omstillinger bygger på et omfattende samarbejde mellem områdets virksomheder, boligforeninger, byrådet, borgerne, forsyningsselskaber og uddannelsesstederne – og det imponerer kineserne”, siger ProjectZeros Peter Rathje i forbindelse med ugens store kinesiske rykind i Sønderborg.

13. juni 2024 112, Sønderborg

Røg fra skraldespand

13. juni 2024 112

Torsdag middag måtte brandfolk fra Station Sønderborg en tur til Rutebilstationen. “Der kom røg op fra en skraldespand, så vi hældte vand på og kørte hjem igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jesper Grau, til SønderborgNYT.

Læs mere...