Sorggrupper for børn der mister en forælder

21. maj 2016 Sundeved

Børn & Familie i samarbejde med skoleafdelingen tilbyder nu børn mellem 10 og 15 år, som har mistet en forælder, at komme i en sorggruppe og møde andre børn i sorg. Tilbuddet ventes på sigt udvidet til også at omfatte mindre børn. Både lærere, pædagoger og pårørende kan kontakte Børn & Familie, når de ser et barn med et behov for hjælp.

I en sorggruppe mødes børn for at dele tanker, erfaringer og sorg med andre jævnaldrende, der har også mistet en forælder.

Artiklen fortsætter under annoncen

kkc

”I sorggruppen sker en “normalisering” af sorgen. Børnene taler med andre børn, der har problemer, der ligner deres egne. På den måde får de en erkendelse af, at der er andre, der har det ligesom dem selv”, siger Rasmus Holst fra Børn & Familie i en pressemeddelelse.

”Vores mål er, at børn og unges sorg ikke skal på venteliste. Derfor har vi valgt, at de nye sorggrupper skal være “åbne”. Vi ønsker at finde plads til de børn, der kæmper med deres tab og savner et frirum, hvor andre børn forstår dem, og hvor vi voksne er klædt på til at give plads og rum for tavshed, snak, frustration, nærhed – eller dét, som barnet nu har behov for”, siger Mette Torp, som er pædagog på Dybbøl-Skolen.

”Sorgen har mange ansigter, så børn reagerer forskelligt, og mange børn holder sig tilbage, når det handler om at vise, hvordan de har det. Det gør de fx for at skåne den forældre, de har tilbage, og så er der også børn, som håndterer smerten og savnet ved at skubbe oplevelsen fra sig. Den reaktion eller mangel på samme kan fejlagtigt tolkes som et tegn på, at tabet er “ude af øje og ude af sind”, siger Anne Linnet Juhl som er AKT-lærer på Dybbøl-skolen.

Nøglen til arbejdet med børn og unge i sorggrupper er bl.a. at gøre op med den del af vores opdragelse, der gik ud på, at tavshed er guld, siger kollegaen Rasmus Holst. Med sin baggrund som pædagog ser han frem til udfordringen og til arbejdet med børn og unge i sorg:

Lærere, pædagoger mm. som mener, de i deres klasse/gruppe har et barn, der kan have fordel af at komme i sorggruppe, kan kontakte Børn & Familie på tlf. 28 78 24 24 eller mail: buradgivningen@sonderborg.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk