Soroptimisterne sætter fokus på vold mod kvinder

22. november 2021 Samfund

Ifølge FN og UNESCO er vold mod kvinder og piger et af de mest udbredte, ødelæggende og vedvarende brud på menneskerettighederne i verden i dag. Den rammer kvinder og piger overalt uanset alder, baggrund, job og uddannelse.

Volden har mange former. Den er fysisk, seksuel og psykologisk og den kan også ske i form af økonomiske overgreb og udnyttelse, skriver Soroptimisterne i en pressemeddelelse.

Den 25. november er FNs Internationale dag for ’Stop vold mod kvinder’ og den 10. december er FNs Menneskerettighedsdag. I de 16 dage imellem er der i hele verden fokus på at dokumentere og bekæmpe vold mod kvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

ORANGE THE WORLD er en kampagne under FN’s verdensmål nummer 5: Ligestilling mellem kønnene. Farven orange skal symbolisere troen på en lysere fremtid uden vold. Den er samtidig et udtryk for opbakning til FNs indsats for at bekæmpe alle former for vold mod kvinder og piger.

I Sønderborg vil borgerne fra på torsdag møde kampagnens orange farve i Borgen og fredag fra kl. 16 til kl. 20 står Soroptimisterne og Sønderborg Kvinde- & Krisecenter klar i et lokale på 1. sal i Borgen med oplysninger om voldens mange former, hvad der gøres for at bekæmpe den, og hvordan voldsramte kvinder kan få hjælp lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag er Soroptimisterne og Kvinde- og Krisecentret igen til stede i samme lokale fra kl. 10 til kl. 12.

Alle er velkomne til at kigge forbi.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...