SOS Børnebyerne: Frivillige har samlet 55.726 kroner til udsatte børn

28. januar 2016 Sundeved

Vi møder stor lokal velvilje, siger formanden for lokalgruppen i Sønderborg, Astrid Jensen, i en pressemeddelelse . I et år har lokalgruppen samlet ind til gavn for forældreløse og udsatte børn i Laos og Cambodja.

55.726 kroner. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2016/01/images-2-4.jpe” alt=”images (2)” width=”275″ height=”183″ />

Det er resultatet af den store indsats de frivillige i SOS Børnebyernes lokalgruppe i kommunen har ydet for at samle ind til udsatte og forældreløse børn i 2015, som var det første af de to år, indsamlingen varer. Det er ifølge Astrid Jensen et rigtig flot resultat.

”Vi har mødt stor velvilje og positive tilkendegivelser ved alle vores arrangementer, både når vi har haft fiskedam, café, brunch og musik og tombola m.m. så det har været en god oplevelse at samle penge ind til SOS Børnebyernes arbejde i Laos og Cambodja”, siger Astrid Jensen.

I Laos og Cambodja er der store problemer med blandt andet børnearbejde og trafficking af børn. Derfor har SOS Børnebyerne 11 børnebyer i de to lande, hvor mere end 1.300 udsatte og forældreløse børn vokser op i trygge rammer i et familiehus med en SOS-mor og nye SOS-søskende.

På landsplan har SOS Børnebyernes lokalgrupper indsamlet i alt 1.457.643 kroner i det første år af indsamlingen, og det kommer nu mange forældreløse og udsatte børn til gode i Laos og Cambodja.

Frivilligt slid kom Dara til gode

Indsamlingen blandt landets lokalgrupper, kommer blandt andet 6-årige Dara fra Laos til gode. Hendes forældre døde af malaria sidste år, og resten hendes familie kunne ikke tage sig af hende. Derfor flyttede Dara ind i børnebyen i Xiengkhouang i november 2015. Daras nye SOS-mor har forsøgt at give Dara så meget opmærksomhed som muligt, så Dara hurtigt kunne falde til i sit nye hjem, og Dara er også allerede begyndt i 1. klasse på den skole, der ligger lige ved siden af børnebyen.images (3)

Udover at give forældreløse børn nye hjem, består en stor del af arbejdet i de to lande i at forebygge, at børn bliver efterladt. Det sker gennem samarbejde med sårbare familier i lokalsamfundene uden for børnebyerne.

Lokalformand Astrid Jensen håber på, at mange fortsat vil stille op og hjælpe i indsamlingens andet år. Der er stadig brug for mange frivillige, også til landsindsamlingen søndag d. 8. maj, og lokalgruppen vil gerne have flere medlemmer.

Man kan tilmelde sig til formanden på ajpj@privat.dk eller telefon tlf. 7444 1148.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk