Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen.

“Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne er tæt på Sønderborg by.

De tre pladser ligger ved Sønderborg Lystbådehavn, ved vandrehjemmet på Kærvej og ved Verdens Ende – og i forbindelse med Tour de France, er flere af pladserne gjort klar til brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har siden efteråret haft et særligt fokus på autocamperparkering på Slotskajen og det skyldes dels, at det vurderes, at autocamperparkering påvirker byrummet og indsejlingen til Sønderborg i en negativ retning. Dels modtager forvaltningen løbende klager over autocamperparkering på Slotskajen.

Om de nye pladser får autocamperne til at fravælge Slotskajen, må tiden efter Tour de France vise. Ifølge færdselsloven er det lovligt at overnatte i en almindelig personbil på offentlige parkeringspladser, så længe parkeringsrestriktioner for den pågældende parkeringsplads overholdes.

Artiklen fortsætter under annoncen

En autocamper under 3500 kg. sidestilles i den sammenhæng med en almindelig personbil. For autocampere under 3500 kg må retten til at parkere – som andre personbiler – ikke indskrænkes. Størstedelen af autocampere i dag vurderes at veje under 3500 kg. Det er altså ikke muligt at komme med et parkeringsforbud, der udelukkende er målrettet autocampere.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...