Spar penge på det varme vand

30. marts 2016 Sundeved

Der er penge at hente på det varme vand i vandhanen.vand

Det har man ifølge DR Syd erfaret på Mølleparkens Plejecenter i Sønderborg.

På et år er det lykkedes plejecentret at spare 25.

Artiklen fortsætter under annoncen

000 kroner og tre tons CO2 ved at sænke temperaturen på cirkulationsvandet, som er det vand, der ligger konstant opvarmet i rørene.

Det er en nem måde at spare både penge og CO2 på, fortæller energirådgiver hos Energitjenesten Syd Carsten Vejborg.

“Når man har cirkulation på det varme forbrugsvand, så er der et tab af varme. Sænker man temperaturen, så sænker man også tabet af varme. Det gælder også i private hjem”, forklarer han.

Nemt at tjekke selv

I Sønderborg Kommune er processen med at sænke temperaturen forløbet problemfrit. Det oplyser teknisk serviceleder i Sønderborg Kommune Bjarne Holm.termo

“Der er jo alligevel ingen, der kan bade i vand, der er over 55 grader varmt, så vi har kunnet sænke temperaturen uden at genere beboerne”, siger han.

Energirådgiver Carsten Vejborg oplyser, at man kan tjekke cirkulationsvandets temperatur i hjemmet ved at holde et termometer under det rindende varme vand.

Fakta om cirkulationsvandet

  • I et privat hjem bør temperaturen på cirkulationsvandet være 55 grader varmt. Er temperaturen højere end det, er der penge at spare.
  • På Mølleparkens Plejecenter har det været muligt at sænke temperaturen fra 55 grader til 45 grader, fordi man benytter en desinfektionsvæske i vandet.
  • Cirkulation på det varme brugsvand sørger for, at du hurtigt får varmt vand ud til vandhanen og bruseren.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk