Socialdemokraterne ser passivt til mens regningen for generationsforureninger vokser

17. december 2019 Politik

Allerede i forrige uge indkaldte folketingsmedlem Ellen Trane Nørby miljøminister Lea Wermelin i samråd om forureningen ved Himmark Strand på Nordals og det manglede engagement fra den socialdemokratiske regerings side, når det handler om at påtage sig ansvar og afsætte statslige kroner til oprydningen efter de store generationsforureninger.

Det sydjyske folketingsmedlem Ellen Trane Nørby var som sundhedsminister i VLAK-regeringen med til at afsætte 600 millioner kroner til oprydningen efter generationsforureningerne som en del af aftalen om sundhedsreformen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Penge som den socialdemokratiske regering ikke har valgt at afsætte med sin finanslov.

“Ikke en bøjet femøre har socialdemokraterne afsat til oprydningen. Generationsforureninger er alvor. Det er de værste forureninger i Danmark. Og Venstre havde før valget sammen med LA, K og DF afsat 600 millioner til oprensninger, da vi lavede sundhedsreformen”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

“Men netop nu – hvor Region Syddanmark vurderer, at forureningen i Himmark Strand er så alvorlig, at det er den 10. generationsforurening – vedtager S-regeringen og deres røde støttepartier en finanslov, uden så meget som en bøjet femøre til oprydningen, selv om det ikke skortede på røde valgløfter om oprydning inden valget. Det må miljøministeren svare på når der den 15. januar afholdes samråd”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Elev fra 10’eren testet positiv

14. april 2021 COVID-19

En elev i fra 10’eren er onsdag testet positiv for Coronasmitte. 10’eren har til huse i Ungecentret på Ørstedsgade. Den smittede elev var senest i skole mandag. Smittetilfældet har betydet, at hele klassen – i alt 20 elever – samt tre medarbejdere er peget ud som nære kontakter og de er i dag, onsdag, sendt […]

Læs mere...