Stående bifald efter urpremieren på operaen Grænsemageren

22. september 2022 Kultur

Onsdag aften var der premiere på Grænsemageren, som er en opera, der fortæller om H.P. Hanssens anstrengelser for at få en folkeafstemning om grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland efter Den Store Krig var slut. Stort set alle kendte historien og kunne bruge deres opmærksomhed på at finde ud af, hvordan H.P. Hanssen havde det i de år, hvor han brugte alle sine kræfter på at der kom en folkeafstemning.

H.P. Hanssen var en moderne politiker og han havde ikke nedsat kommissioner og fået lavet advokatundersøgelser, men han havde vandret i grænselandet og kendte til de modstridende fakta.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ved at sætte den historie på scenen og i dette tilfælde som en opera, så er det fordi, at noget af det som musikdramatik er bedst til, det er at give et indblik i de sjælelige kvaler, som de forskellige karakterer gennemlever og det lærer os noget om, hvem de er som personer”, siger instruktør Jens Krogsgaard.

Allerede ved ankomsten begyndte publikum at tænke på genforeningen, fordi der gik skuespillere rundt med skilte, som fortalte, hvor krydset skulle sættes, når der skulle stemmes dansk eller tysk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikken blev spillet af Sønderjyllands Symfoniorkester.

Torsdag aften er operaen Grænsemageren igen på programmet i Alsions koncertsal – og det er sidste chance for at få den oplevelse med.

Du finder billetter på Koncertsalen Alsions hjemmeside.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Sport, Erhverv, Sønderborg

Nye spillerdragter til Dybbøl IU fodboldklub U9 hold fra Sydbank

2. oktober 2022 Sport

Sydbank støtter over 300 små og store foreninger og forbund over hele landet – lige fra de helt små, lokale klubber til de store professionelle regionale og nationale flagskibe og senest, har det lokale U9 hold fra Dybbøl IU fodboldklub fået et spilledragt-sponsorat fra Sydbank i Sønderborg. ”Vi er rigtig glade for, og stolte over, […]

Læs mere...