Står Falck bag BIOS-chikane?

22. oktober 2015 Erhverv

Den seneste tid har presset svømmet i artikler, der handler om masser af fejl og mangler hos ambulancefirmaet BIOS. Og en SønderborgNYT-læser har sendt nedenstående anonymt.bios

“Jeg vil ikke stå frem, fordi jeg ikke vil hænges ud af Falck-ansatte”, siger vedkommende til SønderborgNYT, som naturligvis har navn og adrtesse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læseren skriver:

For de fleste mennesker i Danmark er Falck indbegrebet af et gammelt hæderkronet firma. Et firma med gode og sunde værdier. Et firma, som de ansatte kan være stolte af, at være en del af. Et firma, hvor ledelsen kan se firmaet vokse og nærme sig monopollignende tilstande i Danmark.

Den gennemsnitlige ansættelsesperiode blandt Falcks reddere er høj. En gang Falck – altid Falck.

Et nærmere kig på organisationen set udefra, giver dog desværre et ganske andet indtryk af en lille hård kerne af Falck-ansatte med en noget misforstået loyalitet over for Falck.

Det er en lille flok, der kæmper med endog ufine midler for, at holde på de reddere, der er i organisationen og gør, hvad de kan for at chikanere de reddere, der har valgt andet job for den nyeste dreng i klassen – BIOS Ambulance Service Danmark.bios3

På en måde bliver den hårde kerne en form for ”gøgeunger”, der puffer og maser verbalt til kolleger såvel tidligere Falck-kolleger, som andre kolleger fra andre ambulancetjenester i håb om, at de opgiver jobbet hos BIOS og/eller opgiver at være en del af dialogen i de debatgrupper, der er på Facebook omkring dette. Der er adskillige grupper på Facebook, der omhandler reddermanglen og udbuddet om ambulancekørsel i Region Syddanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ekstra Bladet

For nylig var der en artikel i Ekstra Bladet, hvor en BIOS-redder udtalte sig:

Den lille hårde kerne af Falck-ansatte sparer ikke på krudtet i forhold til hån og chikane af kolleger, andre debattører, BIOS og regionsmedlemmer.

Der ser ud til, at være en dårlig kultur hos Falck, når firmaet uden videre accepterer Falck-ansattes uetiske adfærd og dårlige moral, som frontløbere i kampen for, at vinde Region Syddanmark tilbage, og for at undgå, at BIOS kan drive virksomhed i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne “hårde kerne” hos Falck sørger tilsyneladende for, at:

  • Redderne der kunne overveje at flytte til et konkurrerende firma, genovervejer dette seriøst, fordi de oplever et væsentligt gruppepres og hvor der i 2009 var deciderede kollegiale sanktioner mod medarbejdere, der          opsagde deres job (afbrændinger)
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Reddere der er flyttet til BIOS chikaneres verbalt på Facebook og stalkes foran BIOS-stationer i håb om et foto eller en registrering, der kan give anledning til rygter eller anmeldelser til region og/eller SKAT, når muligheden her for opstår.
  • BIOS lægges for had i offentligheden af disse Falck-ansatte gennem usandheder i håb om, at det konkurrerende firma må opgive ambulancetjenesten.
  • Region Syddanmarks politikere hånes i al offentlighed med stiltiende accept fra Falck og SF`er samt regionspolitiker Ida Damborg

Redder med én arm

Selv en BIOS-redder med kun én arm, bliver hængt ud på Facebook-siden Nej Tak til Bios Ambulance, hvor der står:

Kopieret fra Facebook:

På et plejehjem i Syddanmark er en borger faldet og har i faldet brækket skulderen.bios

BIOS blev tilkaldt akut
Men der skulle gå 1.5 Time før de så en ambulance på plejehjemmet.

Den store overraskelse ventede dem dog da ambulancen ankom, hvor de så den ene reddere manglede den ene “arm” ja på kroppen.

Nu blev de ansatte på plejehjemmet først bekymret, fordi hvordan kan man håndtere et så vigtigt erhverv med kun en arm ?

– Køre udrykning ?
– Lave hjertemassage ?
– Løfte patienter op på båren?

Er BIOS virkelig så meget på røven for at få reddere?

Hvad mener du om hele denne sag?
Er det kun starten vi ser ?

Redderen forsvarer sig på Facebook:

Anders Thornfeldt Jensen Efter at have læst dette opslag, som omhandler mig, vil jeg da gerne stå frem og sige at det er mig som er ansat i BIOS trods den manglende hånd/arm.

Synes det skal stoppe med personlig hetz omgående. region


Vil da også gerne sige at det ikke var en ambulance som ankom til plejehjemmet men en ST bil.
Og det står både på bilen og på vores tøj, så der er intet at tage fejl af hvis man altså gider åbne øjnene.

Jeg har været ansat som brandmand i 8 år og gennemgået samme uddannelse som alle andre, uden der er taget hensyn til den manglende hånd. Så det kan lade sig gøre hvis viljen er der.

Min drøm er at blive ambulance redder og har bestemt tænkt mig at gå efter det for det kan lade sig gøre.
Og det har Falck personaledirektør samt korpslæge godkendt for år tilbage.

Jeg vil gerne takke alle mine kollegaer i BIOS for deres støtte og takker også de patienter jeg har kørt med, som har givet mig stor ros

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk