Stabilitet og tryghed i hjemmeplejen fortsætter også efter februar

9. september 2021 KV21

Sønderborg Byråd har besluttet at tildele kontrakten med hjemmeplejen til CaRas, der dermed vil være det private tilbud om hjemmepleje i Sønderborg fra februar næste år. Slesvigsk Parti vil sikre et godt samarbejde, så overgangen bliver god, skriver Slesvigsk Parti en pressemeddelelse.

Med beslutningen om ikke længere at lade Danske Diakonhjem tilbyde hjemmepleje og hjemmehjælp mister 70 fuldtids- og deltidsansatte deres job og 343 borgere skal have ny hjemmehjælp. Det har til dels efterladt de ansatte frustrerede og borgere bekymret. Fonden Danske Diakonhjem har gjort et stort og godt stykke arbejde, mener Slesvigsk Parti, der også har modtaget beskeder fra ansatte og borgere, der er berørte af, at de mister deres trofaste hjemmeplejer, som de kender og er trygge ved.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Selvfølgelig skal de 343 borgere, der for tiden har valgt Danske Diakonhjem som privat leverandør, have hjælp til at vælge ny hjemmehjælp. Står det til os, skal det tilstræbes, at de beholder deres vante personale fra hjemmeplejen. Det vil skabe stabilitet og tryghed i deres liv”, siger viceborgmester Stephan Kleinschmidt, der også er borgmesterkandidat for Slesvigsk Parti og fortsætter:

”Forudsætningen er, at de 70 ansatte ved Danske Diakonhjem, hvis man altså ønsker det, får en ny arbejdsgiver i form af CaRas eller den kommunale hjemmepleje, der muliggør at medarbejderen kan tildeles de berørte borgere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

CaRas har afgivet det mest fordelagtige tilbud med det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

”Alle kommuner har jo pligt til at give borgerne valget mellem kommunal og privat drevet hjemmehjælp og pleje. Der kan altså fortsat vælges en privat leverandør til at hjælpe med plejen i eget hjem, siger Dieter Jessen som er Slesvigsk Partis medlem af Socialudvalget.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...