Stadigt hemmeligt hvad SONFOR-bestyrelsen vil gi’ sig selv i honorarstigning

SONFOR er hele Sønderborgs forsyningsselskab. Arkivfoto: Ole Kæhler
SONFOR er hele Sønderborgs forsyningsselskab. Arkivfoto: Ole Kæhler
19. februar 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

SONFORs bestyrelse har arbejdet på at få et større honorar for det arbejde, der lægges i bestyrelsen – og den har selv fået lavet en verderlagsmodel, der betyder, at bestyrelsesmedlemmer skal have et fast honorar samt et honorar for fremmøde – og modellen har været på bordet på et lukket møde i Økonomiudvalget og i et mødereferat fra SONFOR står der, at deres bestyrelse bakker den nye vederlagsmodel op.

Fordi den nye verderlagsmodel nu kun mangler at blive godkendt på generalforsamlingen, så ville SønderborgNYT gerne vide, hvor meget den kommer til at koste borgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Netop vederlag er ejerens valg om honorering af den bestyrelse, de har valgt og nedsat til at lede selskabet. Her er ejeren Sønderborg Kommune, og det er deres beslutning, hvad de vil honorere bestyrelsen med. Når ejeren træffer en ny beslutning, kan SønderborgNYT sagtens få den. Men SONFOR har ikke modtaget en ny beslutning for nuværende”, skrev SONFORs direktør, Christian Udby i sit svar til SønderborgNYT.

Det svar undrer, fordi det er SONFORs egen bestyrelse, der har sat arbejdet med den nye vederlagsmodel i gang og bestyrelsen bakker den selv op og tager den med på den kommende generalforsamling. Det er ikke ejeren, Sønderborg Kommune, der bad om en ny vederlagsmodel.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som udgangspunkt er det bestyrelsen i SONFOR, der indstiller deres vederlagspolitik til generalforsamlingen. Der vil ejerne møde op og tage stilling til dagsordenspunkterne”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at sagen har været drøftet i Økonomiudvalget, hvor punktet forbliver lukket indtil generalforsamlingen har fundet sted.

19. april 2024 112, Sønderborg

Politiet fandt flere kilo narko

19. april 2024 112

Torsdag ransagede politiet en lejlighed i Sønderborg by og de fandt flere kilo ulovlige stoffer. “Der var godt 2,8 kilo skunk og 1,5 kilo hash i lejligheden”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet. Det var et tip, som fik politiet til at komme. “Vi sigtede 29-årig kvinde fra Rødding og en jævnladrende mand, som ikke […]

Læs mere...