Starthjælp til iværksættere i Sønderborg

14. maj 2019 Erhverv

Sønderborg Iværksætter Service går sammen med de fire sønderjyske kommuner om at tilbyde iværksætter-forløbet ’Power Up’. Det starter den 28. maj og finder skiftevis sted i Sønderborg, Tønder, Aabenraa og Haderslev.

Det sønderjyske hold mødes til ni undervisnings- og netværksdage, hvor de får adgang til et team af inspirerende undervisere med teoretisk og praktisk erfaring samt en personlig businessrådgiver, som følger dem igennem hele forløbet.

Ud over undervisere og businessrådgivere har holdet tilknyttet en fast koordinator gennem ’Power Up’ forløbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selve forløbet afsluttes med et Take-off, hvor deltagerne præsenterer deres forretningsmodel og koncept foran et panel af eksperter og får feedback til deres videre iværksætterrejse.

Intensivt forløb

‘Power Up’ er et intensivt opstartsforløb for iværksættere, der drømmer om at starte selvstændigt eller som lige har taget springet og har startet egen virksomhed. Forløbet har fokus på konceptudvikling, netværk, sparring og kerneværdien af netop iværksætterens virksomhed, produkt eller ydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”’Power Up’ er for alle, der vil være iværksætter. Målet er at iværksætterne får skærpet og udviklet deres virksomhedsidé. De får et fagligt og personligt kompetenceløft til at udvikle deres idé til en god forretning”, fortæller projektleder på ‘Power Up’, Majbritt Chambers.

’Power Up’ er allerede prøvet og testet rundt om i Region Syddanmark, hvor over 200 iværksættere har været igennem det intensive forløb i blandt andet Vejle, Kolding og på Sydfyn. Det er anden gang, forløbet tilbydes i Sønderjylland og tilbage i 2017 deltog Loddie Dalgaard og Nancy Gerber.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi tilmeldte os Power Up-forløbet i Sønderjylland, fordi vi ønskede at finde fælles fodslag. Derudover ønskede vi også at få allround-værktøjer, finde frem til vores eksistensgrundlag og danne et stærk fundament, vi kunne bygge videre fra”, fortæller de to iværksættere, som sammen står bag virksomheden &RUM.

Det vigtige netværk

Netværk er utrolig vigtigt for iværksættere og afgørende for at danne et stærkt fundament, så de kommer ud over rampen med deres virksomhed. Derfor har Power Up-forløbet stort fokus på netværk. Det, at de ligesindede iværksættere mødes fast én gang om ugen, hvor de frit kan stille alle de spørgsmål de har og få sparring af hinanden, styrker dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

‘Power Up’ er en aktivitet og del af det syddanske Socialfonds projekt MEDSTRØM, og udviklet og ledet af Spinderihallerne i Vejle.

Projektet er støttet af EU’s socialfond, regionale udviklingsmidler, projektpartnere og kommuner.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk