Statsforvaltningen kan ikke bede om adgang til Carl Holsts kampagnemails

25. september 2015 Politik

Forsvarsminister Carl Holst afleverer ikke frivilligt sine private kampagnemails til politikerne i Region Syddanmark, selv om han risikerer en politianmeldelse, hvis han nægter.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Carl Holst giver kun Statsforvaltningen adgang til sin mailkonto, hvis den selv beder om det - og den kan Statsforvaltningen ikke.

Carl Holst giver kun Statsforvaltningen adgang til sin mailkonto, hvis den selv beder om det – og den kan Statsforvaltningen ikke.

“Fordi min kampagnemail er en privat mail, men jeg vil give alle de oplysninger til Statsforvaltningen, som den måtte ønske”, siger Carl Holst til avisen.

Måske er han bekendt med, at Statsforvaltningen ikke kan bede om at se den private mailkonto, selvom den kan være afgørende for opklaringen af, om Carl Holst har brugt regionsansatte Christian Ingemann Nielsen til at føre sin valgkampagne op til folketingsvalget

 

Det vil i givet fald være en overtrædelse af straffeloven, fordi en ansat i regionen ikke må bruges af formanden til private formål.

Hvis regionsrådspolitikere politianmelder den tidligere regionsrådsformand, så kan myndighederne få adgang til valgkampsmailene og se, om Carl Holst har brudt loven..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...