Statsforvaltningen: Omkonstitueringen i byrådet var OK

7. oktober 2015 Politik

Statsforvaltningen har truffet sin beslutning i sagen om, hvorvidt den omkonstituering, som fandt sted i Sønderborg byråd i oktober 2014 var i overensstemmelse med kommunestyrelsesloven, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Statsforvaltningens afgørelse lyder:

Det er Statsforvaltningen opfattelse, at omkonstituering af Sønderborg Kommunes stående udvalg, som følge af ændring af medlemstallet i Børne- og Uddannelsesudvalget på et byrådsmedlems begæring kunne ske i overensstemmelse med kommunestyrelseslovens § 24, stk. 3, om forholdstalsvalg.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Statsforvaltningen finder ligeledes, at omkonstituering kunne ske som følge af ændringer sundhedsudvalgets opgaveområde, hvis der er tale om en væsentlig ændring af området.

Det er endvidere Statsforvaltningen opfattelse, at ændringerne af Sønderborg Kommunes styrelsesvedtægt ikke kan anses for usagligt begrundet.

Statsforvaltningen foretager ikke yderligere i sagen.

Sagen blev rejst af byrådsmedlemmerne Tage Petersenfra Venstre  og Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti i forbindelse med, at byrådsmedlem Sven Jensen forlod Slesvigsk Parti og hoppede over i Venstres byrådsgruppe.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...