Statsforvaltningen: Omkonstitueringen i byrådet var OK

7. oktober 2015 Politik

Statsforvaltningen har truffet sin beslutning i sagen om, hvorvidt den omkonstituering, som fandt sted i Sønderborg byråd i oktober 2014 var i overensstemmelse med kommunestyrelsesloven, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Statsforvaltningens afgørelse lyder:

Det er Statsforvaltningen opfattelse, at omkonstituering af Sønderborg Kommunes stående udvalg, som følge af ændring af medlemstallet i Børne- og Uddannelsesudvalget på et byrådsmedlems begæring kunne ske i overensstemmelse med kommunestyrelseslovens § 24, stk.

Artiklen fortsætter under annoncen

3, om forholdstalsvalg.rådhus

Statsforvaltningen finder ligeledes, at omkonstituering kunne ske som følge af ændringer sundhedsudvalgets opgaveområde, hvis der er tale om en væsentlig ændring af området.

Det er endvidere Statsforvaltningen opfattelse, at ændringerne af Sønderborg Kommunes styrelsesvedtægt ikke kan anses for usagligt begrundet.

Statsforvaltningen foretager ikke yderligere i sagen.

Sagen blev rejst af byrådsmedlemmerne Tage Petersenfra Venstre  og Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti i forbindelse med, at byrådsmedlem Sven Jensen forlod Slesvigsk Parti og hoppede over i Venstres byrådsgruppe.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk