Statslige arbejdspladser redder ikke landdistrikterne

5. august 2015 Erhverv

Udflytning af statslige arbejdspladser vil ikke i sig selv kunne vende udviklingen i landdistrikterne.

Det siger professor og leder af Center for landdistriktsforskning på Syddansk Universitet, Anne-Mette Hjalager.by4

Udtalelsen kommer, efter at Dansk Folkeparti har navngivet 12 arbejdspladser – hovedsagelig statslige styrelser – som ifølge partiet kan flyttes fra hovedstadsområdet til provinsen for at skabe mere liv vest for Valby Bakke.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ikke helt styr på proportionerne i det her. Selvom det da kan give et tilskud, så tror jeg ikke, at der findes statslige styrelser og arbejdspladser nok til at vende den her udvikling”, siger hun ifølge TV SYD.

“De statslige arbejdspladser kan ikke modsvare det samlede billede af, hvad der er sket de seneste mange år”, siger hun og fortsætter:by1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skolevæsnet, ældreforsorgen og administrationen er i den grad blevet centraliseret. Og hvis du ser på regionerne er billedet det samme med blandt andet sygehusvæsnet og psykiatrien. Det samme er sket inden for Forsvaret”.

“Der er nogle enorme kræfter i spil i både kommuner, regioner og ikke mindst på det private arbejdsmarked”, siger Anne-Mette Hjalager.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...