Statsministeren på lynvisit hos Center for Industriel Electronik

27. februar 2020 Politik

Torsdag formiddag kom statsminister Mette Frederiksen på besøg i Sønderborg, hvor hun blandt andet kiggede indenfor i Alsion og hilste på de mennesker, der er i og omkring Center for Industriel Elektronik.

“Vi har bemærket at 3/4 af de udenlandske ingeniørstuderende, der læser på SDU i Sønderborg, de bliver i området, hvor de rent faktisk kommer i arbejde. I Sønderborg er der jobgaranti for de ingeniørstuderende”, sagde Henrik Bindslev fra SDU.

“Historien er ellers, at studerende flytter fra provinsen til de større byer”, sagde Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her er der gode kontakter til erhvervslivet og nogle gode virksomheder, så måske bliver jeg her efter mit studie”, sagde en studerende.

Mening med besøget

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, at statsministeren kom til Sønderborg.

“Her kan vi give hende en forståelse for vigtigheden af decentrale uddannelsesinstitutioner. Der er et kæmpe potentiale i provinsen og de studerende bliver her, når de er færdigudannede”, sagde Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er sikker på, hun bemærker, der er energi i Sønderborg”, sagde han videre.

Statsminister Mette Frederiksen fik talt med flere af de studerende.

“Det er spændende at møde unge, der er flyttet fra storbyen og hertil, fordi Sønderborg har de uddannelser, de vil have”, sagde hun. En del af den gode historie er også, at lokale virksomheder bakker op med praktikpladser, workshops og ansættelser.

Centret er skabt i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, virksomhederne LINAK og Danfoss, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune. Foruden at uddanne ingeniører på Center for Industriel Elektronik forskes der i bæredygtige løsninger inden for elektronik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter rundvisningen i Center for Industriel Elektronik kørte Mette Frederiksen til Lysabild, hvor hun skulle på byvandring med Landsbyrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...