Statsministeren på lynvisit hos Center for Industriel Electronik

27. februar 2020 Politik

Torsdag formiddag kom statsminister Mette Frederiksen på besøg i Sønderborg, hvor hun blandt andet kiggede indenfor i Alsion og hilste på de mennesker, der er i og omkring Center for Industriel Elektronik.

“Vi har bemærket at 3/4 af de udenlandske ingeniørstuderende, der læser på SDU i Sønderborg, de bliver i området, hvor de rent faktisk kommer i arbejde. I Sønderborg er der jobgaranti for de ingeniørstuderende”, sagde Henrik Bindslev fra SDU.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Historien er ellers, at studerende flytter fra provinsen til de større byer”, sagde Mette Frederiksen.

“Her er der gode kontakter til erhvervslivet og nogle gode virksomheder, så måske bliver jeg her efter mit studie”, sagde en studerende.

Mening med besøget

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, at statsministeren kom til Sønderborg.

“Her kan vi give hende en forståelse for vigtigheden af decentrale uddannelsesinstitutioner. Der er et kæmpe potentiale i provinsen og de studerende bliver her, når de er færdigudannede”, sagde Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

“Jeg er sikker på, hun bemærker, der er energi i Sønderborg”, sagde han videre.

Statsminister Mette Frederiksen fik talt med flere af de studerende.

“Det er spændende at møde unge, der er flyttet fra storbyen og hertil, fordi Sønderborg har de uddannelser, de vil have”, sagde hun. En del af den gode historie er også, at lokale virksomheder bakker op med praktikpladser, workshops og ansættelser.

Centret er skabt i et samarbejde mellem Syddansk Universitet, virksomhederne LINAK og Danfoss, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune. Foruden at uddanne ingeniører på Center for Industriel Elektronik forskes der i bæredygtige løsninger inden for elektronik.

Efter rundvisningen i Center for Industriel Elektronik kørte Mette Frederiksen til Lysabild, hvor hun skulle på byvandring med Landsbyrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Elev fra 10’eren testet positiv

14. april 2021 COVID-19

En elev i fra 10’eren er onsdag testet positiv for Coronasmitte. 10’eren har til huse i Ungecentret på Ørstedsgade. Den smittede elev var senest i skole mandag. Smittetilfældet har betydet, at hele klassen – i alt 20 elever – samt tre medarbejdere er peget ud som nære kontakter og de er i dag, onsdag, sendt […]

Læs mere...