Statsministeren parkerer striden om Eva Kjer Hansen på et sidespor

24. februar 2016 Politik

Onsdag eftermiddag meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde, at de borgerlige partier nu vil bruge nogle dage på at behandle nogle tillægsordninger til den landbrugspakke, der skal stemmes igennem i Folketinget torsdag.

I et tweet tirsdag skrev han, at ville overveje, om regeringen kunne blive ved med at være regering – og stillede sig dermed stålsat bag hele sagens stridspunkt, som er Eva Kjer Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Folketingssalen. Foto: Jan Rytkjær Callesen

Folketingssalen. Foto: Jan Rytkjær Callesen

“Vi har haft et konstruktivt møde i den borgerlige gruppe og vi har givet os selv nogle dage til at arbejde på sagen”, siger Lars Løkke.

Konservative

“Vi havde et godt møde, hvor vi blev enige om at holde en møderække med statsministeren for bordenden, hvor vi snakker om tillægsordninger til landbrugspakkerne”, siger Søren Pape Poulsen efter mødet.

“Men der intet forandret i vores forhold til Eva Kjer Hansen. Og vi står præcis samme sted i forhold til hende, som vi stod i går”, siger han.

Søren Pape Poulsen har ifølge ham selv sagt helt tydeligt til statsministeren, at selvom partiet kommer til den møderække, som statsministeren indkalder til, så ændrer det intet i den manglende tillid til hans minister.

Og dermed har statsministeren parkeret striden på et sidespor.

Hvis hun ender med at blive på posten, så har De Konservative tabt og skal hun forlade den, så har Lars Løkke Rasmussen tabt.

Og ved at skubbe afgørelsen om ministerens fremtid, så har både Lars Løkke Rasmussen og Søren Pape Poulsen et forklaringsproblem.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk