Statsskolen: Mette Frederiksen vil fjerne de nye fraværsregler

21. november 2018 Politik

De mange gymnasielever på Statsskolen, der onsdag middag havde lejlighed til at stille spørgsmål til Socialdemokratiets statsministerkandidat, Mette Frederiksen, fik en rigtig god grund til at give hendes parti deres kryds, når der skal stemmes igen.

“Jeg har aldrig været enig med undervisningsminister Merete Risager om noget og slet ikke i de nye fraværsregler i uddannelsessystemet, hvor fravær nu er fravær. Jeg mener, der er forskel på ikke at gide stå op og møde på sin uddannelse og så på, der er en bus eller et tog, der er forsinket”, sagde Mette Frederiksen til en gymnasieelev, der havde spurgt, hvordan Mette Frederiksen så på de nye regler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke nok med at statsministerkandidaten er uenig med undervisningsministeren.

“Dem vil vi lave om, så snart der kommer en ny undervisningsminister, fordi jeg mener, at det er ude på skolerne, man bedst ved, hvad der er såkaldt lovligt fravær og hvad der ikke er. Merete Risager har ikke haft sin ændring i Folketinget. Det drejer sig om en bekendtgørelse”.

Kort oplæg

Inden Statsskolens elever fik lov til at stille spørgsmål til Mette Frederiksen, så kom hun med et ultrakort oplæg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når jeg ser ud på USA’s præsident, så ser jeg en mand, der gør det stik modsatte af, hvad Socialdemokratiet vil. Han trækker USA væk fra verdenssamfundet”, sagde Mette Frederiksen.

Og her i ProjectZeros hjemby er det altid godt at tale om klima.

“Vi skal vise verden, at vi kan bo, leve og vækste uden at belaste klimaet”.

Hun fortæller videre, at vi skal gøre os fri af olie inden 2045 og der skal mange flere elbiler på vejene.

“Og så skal vi have landbruget til at producere klimarigtigt og ikke som i dag, hvor for eksempel halvdelen af de danske slagtesvin køres til Tyskland og Polen, hvor de bliver slagtet. Det er ikke godt for klimaet og det kan heller ikke være dyrevelfærd”, sagde statsministerkandidaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Natur er vigtigt

Den seneste tid er der sagt og skrevet meget om, der er en del insekter, som er på vej til at uddø, fordi de ikke kan finde føde. I sommer handlede det om bierne.

“Der er alt for meget areal, der er lavet til marker. Vi har brug for mere natur, så vores insekter overlever”, sagde Mette Frederiksen.

Stressede børn og unge

Antallet af stressede og angste børn og unge er stigende.

“Vi har jo et uddannelsessystem, der virkeligt presser de unge. I dag er der videregående uddannelser, hvor gennemsnittet skal være over 12, hvis man vil ind. Det er vanvid, man skal levere mere end den bedste karakter, der gives”, sagde Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For adskillige år siden var det ikke ualmindeligt at bruge op til ti år på et tage en universitetsuddannelse.

“Og på Christiansborg tænkte vi, at det må kunne gøres lidt hurtigere. Men det uddannelsesloft, jeg selv var med til at lave, det vil jeg gerne være med til at fjerne igen”, siger Mette Frederiksen.

Den næste regering

En elev spurgte Mette Frederiksen, hvem hun vil tage med i sin regering, hvis altså Socialdemokratiet vinder det næste valg.

“Der er ting, jeg kan lave med den ene side i Folketinget og ting, som jeg kan lave med den anden. Derfor er det bedst, at Socialdemokratiet ikke tager andre med. Og det vil selvfølgelig også betyde, der altid er nogle partier, der er utilfredse med os”, sagde Mette Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mette Frederiksen havde følge af lokale Benny Engelbrecht og så var DRs Anders Agger og hans stab også med, så besøget på Statsskolen på et tidspunkt kan vises i tv-serien Indefra.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men blev ikke sat ind.

Læs mere...