Statsskolepige er utryg ved idrætstimer på kasernen

15. januar 2016 Uddannelse

Frygten breder sig for mandlige asylansøgere. I Sønderborg har en mor mistet lysten til at sende sin datter i skole på Sønderborg Statsskole.kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skyldes, at datteren fra på mandag skal have idræt på den gamle kaserne i Sønderborg, som også huser asylansøgere. For et år siden gik hendes storesøster til skoleidræt på området, og  nu frygter lillesøsteren for de historier hun har hørt.

Da Sønderborg Statsskole for halvandet år siden manglede plads til idræt, blev nogle af timerne rykket ned på kasernen, og rektor Karl Kristian Højberg kan slet ikke forstå, hvordan frygten er opstået. Han har derfor ikke tænkt sig at flytte idrætstimerne væk fra stedet:
“Vi vil selvfølgelig ikke tolerere, at nogle piger risikerer at blive forulempet og vi har en række forholdsregler, som vi følger. Pigerne skal gå i flok og det skal de også, når vi er på studieture. At det kan ske, at en flok unge mænd måske pifter efter lyshårede piger i korte bukser er noget, der kan ske overalt”, siger Karl Kristian Højbjerg og står fast på, at idrætstimerne ikke flyttes væk fra Sønderborg Kaserne.
Artiklen fortsætter under annoncen

 
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...