Steel Products sætter turbo på energi-effektivisering

26. april 2021 Erhverv
Foto: ProjectZero
Foto: ProjectZero

Steel Products har fået en energiscreening af Scanenergi og virksomheden er nu i gang med at realisere besparelsespotentialerne.

Virksomheden i Nordborg forarbejder metal, og har derfor en relativt høj CO2-udledning, men med den nye rapport i hånden, vil det være muligt at nedbringe Steel Products udledning af CO2 med knap 43 tons om året.

Et forslag, som Scanenergi fandt frem til er, at installere en varmepumpe  og det vurderes at varmepumpen vil kunne dække omkring 70 procent af det årlige varmeforbrug og den resterende del skal suppleres med den eksisterende fjernvarmeforsyning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Steel Products vil kunne søge om tilskud igennem ’Erhvervspuljen’ fra Energistyrelsen og det vurderes at projektet kan opnå et tilskud på cirka 160.000 kroner, som kan fratrækkes i den anslåede investering på 650.000 kroner.

Ved at installere varmepumpen, vil Steel Products opnå en forventet økonomisk besparelse på omkring 160.000 om året og en besparelse i CO2-udledningen på 7,6 tons om året.

”Gennemgangen fra Scanenergi har vækket interessen og gjort os meget opmærksomme på, at der nogle områder, hvor vi har mulighed for at optimere, som vi ellers ikke havde tænkt på. Vores forbrug er blevet opgjort, og det har givet indsigt i, hvor de største potentialer ligger. Vi har derfor sat gang i flere initiativer, som skal bidrage til at nedbringe forbruget,” fortæller Jimmy Astrup, teknisk chef hos Steel Products.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk