Stefan Lydal: Borgmesteren bør forklare Folketinget økonomiaftalens konsekvenser

21. juni 2022 Politik

I denne tid er især Børne- og Uddannelsesudvalget og Social-, Senior- og Handicapudvalget i gang med at finde besparelser i deres budgetter – og når der skal spares, så skyldes den den økonomiaftale, der er lavet mellem Kommunernes Landsforening og regeringen.

Den 8. juni faldt økonomiaftalen mellem KL og regeringen på plads – og sikke en aftale. Kommunerne tvinges til at gennemføre ganske alvorlige besparelser på kernevelfærden, fordi regeringen, anført af finansminister Nicolai Wammen, fortsat nægter at forholde sig til de eksplosivt stigende udgifter på det specialiserede socialområde, dvs. penge til udsatte børn og unge, voksenhandicappede og borgere med psykiske lidelser, skriver byrådsmedlem Stefan Lydal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Sønderborg Kommune står Børn- og Uddannelsesudvalget, og Social-, Senior- og Handicapudvalget, med et merforbrug på 50-60 millioner kroner i indeværende år, og med udsigt til at de udgifter blot fortsætter i vejret, er der kun én ting at gøre, nemlig at skære ned på den øvrige service, og det vil altså sige at det bliver de ældre og børnene, der kommer til at betale regningen! Det mener jeg er dybt uretfærdigt og uanstændigt – at vi i Danmark har råd til grøn omstilling og EU-militær, men ikke til basal kernevelfærd”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti. Han er formand for Social,- Senior og Handicapudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller til SønderborgNYT, at det ikke er det stigende antal ældre, der presser økonomien.

“Antallet af ældre – den demografiske udvikling – har vi løbende at penge af til. Det er de specialiserede områder, der er presset. Altså hjælpen til handicappede og andre med udfordringer”.

Kommunerne har brug for en udstrakt hånd til at løse udfordringerne på det specialiserede socialområde, men i stedet for penge, har parterne aftalt at der skal nedsættes endnu et ekspertudvalg, ’der skal sikre bedst mulig anvendelse af pengene’. Ifølge Stefan Lydal har landets borgere imidlertid ikke brug for endnu en årelang syltekrukke, men en håndsrækning her og nu. Derfor er der brug for at få råbt Folketingets øvrige partier op. For er de mon klar over konsekvenserne af økonomiaftalen for 2023?

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg vil derfor opfordre borgmester Erik Lauritzen, som repræsentant for borgerne i Sønderborg Kommune, til at besøge Folketingets Socialudvalg, for at forklare dem hvilke helt konkrete konsekvenser det vil have for borgerne i Sønderborg Kommune”, siger Stefan Lydal.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...