Stefan Lydal hæftede sig ved statsministerens ord om indvandrere og grønne fly

2. januar 2022 Politik

Formanden for Social-, Senior- og Handicapudvalget, Stefan Lydal, hørte også statsministerens nytårstale, hvor hun sagde, at flygtninge- og indvandrerkvinder, som har gået hjemme i årevis og modtaget ydelser fra det offentlige, skal i aktivering for deres kontanthjælp.

“De kan hjælpe til i ældresektoren, hvor de kan gøre rent og tage andre opgaver, der ikke kræver uddannelse”, sagde statsministeren i sin tale.

Stefan Lydal synes, ideen er spændende.

“Men den kræver, at de kvinder, som skal aktiveres i ældresektoren, taler og forstår dansk, så de kan kommunikere med de ældre”, siger han og tilføjer, at det er ret vigtigt, at de ældre er trygge ved de mennesker, der er omkring dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det kan give utryghed, hvis man ikke kan tale sammen”.

I det afgåede byråd var Stefan Lydal næstformand for Teknik- og Miljøudvalget, der blandt meget andet behandlede ProjectZeros Masterplan2029 og den plan passer glimrende til statsministerens nytårstale, hvor hun blandt andet sagde, at det skal være muligt at flyve grønt på en indenrigsrute allerede i 2025 og på dem alle i 2030.

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti har gennem flere år efterlyst Power2X som en del af ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med den nye plan kommer ProjectZero op på beatet og vi bliver klar til at udnytte den strøm, som skal komme fra vindmølleparken i Lillebælt. Med Power2X kan strøm omdannes til brint og det kan bruges som brændstof”.

Stefan Lydal siger, at det er oplagt for Sønderborg at satse på at komme først.

“Vi vil jo gerne have, at hele verden kigger på, hvordan vi gør, så det er da oplagt”.

Som den første indenrigsrute i Danmark begyndte Alsie Express i maj ’21, at flyve på biobaseret flybrændstof. Initiativet er første skridt til gradvist at sænke klimaftrykket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biobrændstoffet blandes med det fossile flybrændstof og kan uden videre anvendes. Alsie Express forventer en reduktion i CO2-aftrykket fra det nye bæredygtige flybrændstof svarende til omkring 4 procent.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk