Stefan Lydal: Politikerne skulle ikke have blandet sig i børnehavebyggeriet

20. december 2018 Politik

Et enigt byråd stemte onsdag for lovliggørelsen af børnehaven på Vesterbakke i Broager med plads til 50 børn.

Den skulle været klar i august, men byggeriet blev stoppet grundet planklagenævnets afgørelse.

Stefan Lydal betragter det som udslag af utidig politisk indblanding, nyggeriet af børnehaven blev sat i gang og senere stillet i bero, fordi det var ulovligt.

“Papirerne i sagen så jeg onsdag middag og det fremgår klart, at forvaltningen gjorde sit arbejde, som den skulle. Men utidig politisk indblanding fra allerhøjeste sted gjorde, at Planloven blev sat ud af kraft”, siger Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen fortæller den 25. august 2016, at der var lokalplanpligt.

I første omgang ser det ud til, at DSSV, det tyske skolevæsen, tager afgørelsen til efterretning, men et par uger senere sender Stephan Kleinschmidt en mail til kommunaldirektøren og den går videre til chefen for planafdelingen og direktøren for teknisk forvaltning. Kommunaldirektøren foreslår et møde med Stephan Kleinschmidt, borgmesteren og Erik Lorenzen.

“Jeg kan ikke sige, om mødet blev afholdt, men en uge senere fremgår det af en mail fra direktøren for teknisk forvaltning til Frode Sørensen at: ‘Som aftalt i telefonen laver forvaltningen ingen lokalplan for den nye børnehave’. Altså må det være politikerne, der forlangte, der blev set bort fra lokalplanpligten”, siger Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...