Stemningfuld mindekoncert med Danfoss Orkestret

27. august 2016 Sundeved

Lørdagens mindekoncert for Bitten og Mads Clausen blev spillet af Danfoss Orkestret i en næsten fyldt teatersal på Hotel Comwell i Sønderborg.

“Det er et rigtigt godt initiativ, som Danfoss Orkestret har taget og det ville vi selvfølgelig bakke op”, sagde Jørgen Mads Clausen, som gav en lille intro, inden musikken begyndte.

“Netop i dag er det 50 år siden far døde. Han ville have været 110 år, hvis han havde levet nu og mor blev, som I jo ved, 103 år, inden hun døde her i år”, sagde Jørgen Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fik også fortalt, at hans far ikke var en mand af mange ord. Lidt mumlem mellem ham og nogle andre plus et “Nå” og så var der taget en beslutning.

“Man skulle tro, at vores far var hurtig til at træffe beslutninger. Men det var han ikke. Han snakkede med rigtigt mange, inden han bestemte og vores mor, der jo bestemte derhjemme, hjalp ham med mange beslutninger”, sagde Jørgen Mads Clausen. Beslutninger i så stor en virksomhed, som Danfoss altid har været, de har betydning for hele Nordals.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det fik min far og mor både vendt og drejet”, sagde Jørgen Mads Clausen.

Jørgen Mads Clausen gav også et lille rids af, hvad det er, som Danfoss har arbejdet gennem alle årene.

“Og alle produkter har det tilfælles, at det er nogle teknologier, der er svære at beherske og så er der et rigtigt stort marked for dem”, sagde Jørgen Mads Clausen, der mener, at hvis hans far, Mads Clausen, havde levet i dag, så ville han kunne genkende halvdelen af virksomheden.

“For mine forældre har det været vigtigt at gøre noget for Nordals og senere hele Sønderborg. Og der er blevet brugt mere end en milliard kroner lokalt. Hertil kommer så Hotel Alsik. Gennem Bitten og Mads Clausen Fonden har vi midlerne til at gøre en forskel i lokalområdet”, siger Jørgen Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det lyder så enkelt, at vi jo kan ønske os alt muligt. Men hvis ikke vi ønsker os noget, så sker der jo heller ingenting”, sagde han.

Bitten og Mads Clausen Fonden støtter udvikling i lokalområdet og samtidig er den garantien for, at Danfoss ikke bliver opkøbt.

John Frederiksen på podiet

John Frederiksen, der har stået i spidsen for Danfoss Orkestret gennem 16 år, stod igen på dirigentpodiet i

teatersalen på Hotel Comwell, hvor han kunne fortælle om flere af sine mange oplevelser med det, der – vistnok – er Danmarks eneste fabriksorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dagen efter, jeg dirigerede min første koncert, ringede et bud på døren og han havde en kasse god rødvin og et rørende brev med. Brevet havde Bitten Clausen skrevet med sin sirlige håndskrift”, sagde John Frederiksen, der blev meget rørt, da han læste det op for de mange mennesker på rækkerne foran scenen.

“Bitten Clausen og jeg har talt mange gange om musikken, som orkestret spiller og vi allesammen kunne mærke, der blev passet rigtigt godt på os. Og det er jo på den måde, at dirigenter holder i rigtigt mange år”, siger John Frederiksen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss Orkester havde i dagens anledning flere af de tidligere orkestermedlemmer med – og et af dem var Per Nielsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...