Stephan Kleinschmidt: Erhvervsindsatsen skal have et service-eftersyn

7. september 2013 Erhverv

Formand for Kultur- og Erhvervsudvalget, Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Med spænding og forventning havde jeg set frem til præsentationen af Dansk Industris undersøgelse af kommunens erhvervsklima. Nu er den her, og Sønderborg er desværre faldet ned ad listen til en placering som nr. 76. Det kræver handling.Slesvigsk

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Venstre og Socialdemokraterne var efterfølgende hurtigt ude at opfordre til et tættere samarbejde mellem kommunen og det lokale erhvervsliv. Det er rigtig positivt, for så får erhvervsområdet endelig det fokus, det fortjener, uanset hvordan det kommende valg ellers ender. For sagen er den, at i al for lang tid har det manglende fællesskab og samarbejde i Byrådssalen været med til at fryse erhvervsklimaet i Sønderborg. Derfor håber jeg, at valget vil skabe ro på bagsmækken hos de politiske kamphaner, og at vi sammen kan stille skarpt på erhvervspolitikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt viol have mere fokus på samarbejdet med erhverslivet.

Stephan Kleinschmidt viol have mere fokus på samarbejdet med erhverslivet.

I den forbindelse vil jeg gerne opfordre til, at erhvervslivet tages med på råd, da det er ude i virksomhederne, at man kender behovene for erhvervsudviklingen og samarbejdet med kommunen. Derfor foreslår jeg at oprette en erhvervsklub, hvor virksomhederne mødes regelmæssigt med politikkerne og drøfter betingelserne for den lokale erhvervsudvikling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover mener jeg, at der er behov for at undersøge kommunens struktur på erhvervsområdet. Den er i øjeblikket uklar og erhvervsindsatsen er spredt på forskellige fagområder. Min opfordring til begge sider af det kommende nyvalgte byråd skal derfor lyde: Lad os nu trække i arbejdstøjet og sammen være med til at give erhvervsindsatsen et serviceeftersyn.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...