Stephan Kleinschmidt: Mere erhverv i Sønderborg

20. juni 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem for Slesvigsk Parti Stephan Kleinschmidt, formand for Kultur & Erhverv, skriver:

Sønderborg Erhverv og Turisme (SET)  har fået til opgave at udforme en ny erhvervsstrategi for Sønderborg Kommune. Kommunikation om kommunens erhvervsservice og forventningsafstemning med virksomhederne er grundforudsætning for, at vi kan indfri det uudnyttede erhvervspotentiale i området.

Derfor har Slesvigsk Partis med succes opfordret til etablering af en midlertidig kommunal tænketank for vækst. Tænketanken skal medvirke til at fremme udviklingen og samle trådene, den skal inspirere og give ideer. En bred sammensat gruppe af eksperter har nu påbegyndt deres arbejde og jeg ser frem til resultatet. Jeg mener, at der behov for at definere servicemål kommunens erhvervsservice på en række områder, f.eks. etablering og udvidelse, virksomhedsudvikling, iværksættervejledning, rekruttering af medarbejdere og fastholdelse af virksomhederne og vækst. Kun i forhold til servicemålene får vi mulighed for at bedømme, om vi leverer varen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senere skal snitfladerne mellem SET og kommunens forvaltninger analyseres med en målsætning om styrke erhvervsfremmeindsatsen yderligere. Evalueres indsatsen, skal der efter min mening også stilles skarp ind på kommunens struktur, der pt. står overfor et dilemma. Strukturen er uklar og erhvervsindsatsen spredt på forskellige fagområder. Også her er strategisk ejerskab og aktiv deltagelse en forudsætning for at politik, strategi og indsats bliver sammenhængende.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...