Stephan Kleinschmidt på hest til kamp for sønderjysk kultur

8. juni 2015 Politik

Søndag eftermiddag dystede den radikale folketingskandidat Stephan Kleinschmidt i den ædle sønderjyske ridesport, hvor han sammen med flere end 120 andre ryttere red ringridning i Rødekro.

Formålet var, foruden en god oplevelse på hesteryg, at stille skarpt på skævvridningen i fordelingen af kulturstøtte mellem provins og hovedstad.

Stephan Kleinschmidt vil kæmpe for kulturen i Sønderjylland.

Stephan Kleinschmidt vil kæmpe for kulturen i Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi oplever gang på gang, at de statslige støttekroner til kunst og kultur uforholdsmæssigt og uden reel begrundelse havner i hovedstaden. Det er derfor på tide, at vi sigter imod at skabe en større geografisk balance“, siger den radikale kandidat.

Fra Christiansborg lyder det, at man ikke vil fordele kulturstøtten geografisk; men derimod ud fra et kriterium om kulturel kvalitet. For Stephan Kleinschmidt et sympatisk synspunkt, men han understreger samtidig, at kulturel kvalitet jo er en subjektiv vurdering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er en tendens til, at man vægter den såkaldte “finkultur” højere end den folkelige kultur. Det synes jeg er ærgerligt, for fx ringridning i det sønderjyske kan have lige så stor en kulturel værdi, som en koncert i operaen i København. Kunst og kultur må ikke blive et

Stephan Kleinschmidt er en glimrende ringrider.

Stephan Kleinschmidt er en glimrende ringrider.

Artiklen fortsætter under annoncen

storbyfænomen, siger Stephan Kleinschmidt

Stephan Kleinschmidt går netop til valg på budskabet om, at vækst og udvikling ikke må blive et storbyfænomen, og at vi skal sikre det gode liv i lokalområderne. Her spiller kultur en afgørende rolle for kandidaten, der også sidder i byrådet i Sønderborg, hvor han er formand for udvalget for Kulturel og Regional Udvikling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...