Stephan Kleinschmidt ser gerne en dialog inden sogne lukkes ned

17. april 2021 COVID-19

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti har også læst, at et af værktøjerne til at bekæmpe Coronasmitten er muligheden for at lukke sogne ned, hvis der opstår smitte. Den mulighed skal politikerne i Folketinget revurdere i den kommende uge og Stephan Kleinschmidt ser gerne en lille ændring.

“Som udgangspunkt synes jeg, at alt, hvad der hjælper os i kampen mod smitte er velkomment. Men når det drejer sig om at lukke sogne ned, så synes jeg personligt, at der skal kigges på, om smittekæden er fundet eller om den ikke er”, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis man har fundet smittekæden og isoleret de personer, som er en del af den, så synes jeg ikke, sognet ‘automatisk’ skal lukkes ned. Her mener jeg, der skal være en dialog med Sundhedsstyrelsen, så der tages hensyn til de faktiske forhold”, siger Stephan Kleinschmdt, som er viceborgmester.

Han fortæller videre, at som reglerne er lige nu, så kan et sogn risikere, at den lokale skole lukkes ned, fordi der er smitte blandt personer, som ikke har deres gang på skolen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. maj 2021 Sønderborg, Debat

Debatindlæg: Iskonditoriets ejer ser en bilfri Sønder Havnegade som en fordel for os alle

6. maj 2021 Sønderborg

Christian Telling, Iskonditoriet, Sønder Havnegade, skriver: Onsdag aften bragte SønderborgNYT nyheden om, at Sønder Havnegade lukkes for kørende trafik i juli og august – og det gav en lang række kommentarer på SønderborgNYTs Facebookside – og ordene i kommentarsporet fik Christian Telling fra Iskonditoriet til at reagere: Først vil lige nævne, at jeg vel er […]

Læs mere...