Stephan Kleinschmidt slår endnu et slag for Musikskolens MGK-uddannelse

19. maj 2021 Politik

Formanden for Sønderborg Kommunes kulturudvalg, Stephan Kleinschmidt har dannet fælles front med politikere fra Syd- og Sønderjylland i en protest imod, at Statens Kunstfond vil fjerne 4,5 millioner kroner fra MGK-skolerne i byer som Kolding, Sønderborg, Esbjerg, Holstebro, Herning og Skive.

Sammen med borgmestre og kulturudvalgsformænd fra de nævnte byer har han endnu engang sendt et bekymringsbrev til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Kultur- og indenrigsministrene samt Folketingets kulturordførere. Det første blev sendt i februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Statens Kunstfond får her hård kritik for sine planer om at fjerne 4,5 millioner kroner fra musikskoler for unge talenter i mindre byer og i stedet give pengene til skoler i landets fire største byer. Konkret betyder det, at MGK Syd står til at miste 1,6 millioner kroner ud af et samlet budget på 6,8 millioner kroner. Op til 30 studiepladser forsvinder i vores region.

”Forslaget er udtryk for centralisering af kulturlivet, som svækker den decentrale struktur og slår revner i den musikalske fødekæde. Det vil kunne mærkes blandt unge musiktalenter, fordi den nye fordeling vil dræne de mindre MGK-skoler for ressourcer. Det er dybt problematisk. Derfor kæmper vi imod”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse og han fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Musikalsk Grundkursus har i 10 år styrket musikalske miljøer og talenter i Sønderborg. Det er vores ambition at MGK-uddannelsen fortsætter med at være attraktiv – også uden for landets fire største byer”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. september 2021 Nordborg, Frivillige

Billetterne til Oktoberfest i Nordborg er til salg

20. september 2021 Nordborg

Mange tusinde danskere drager hvert år til Bayern for at deltage i verdens uden sammenligning største folkefest: Oktoberfesten i München. Derfor er der stor efterspørgsel på selvsamme oplevelser i Danmark, og ikke mindst i Nordborg. Det er lykkedes Nordborg Ringriderforening at lave en aftale med Vollstedt Group, som leverer et komplet Oktoberfest koncept i Nordals […]

Læs mere...