Stephan Kleinschmidt: Sønderborg er klar til flere store events

19. oktober 2017 KV2017

Borgmesterkandidat Stephan Kleinschmidt, Slesvigs Parti, skriver:

Stolthed og gå-på-mod! Det er det første ord, der dukker op, når jeg skal beskrive vores afvikling af spejderlejren og nu viser en analyse, at lejren har medført en direkte omsætning i kommunen på knap 44 mio. kr. Vores turistattraktioner har haft rekordhøje besøgstal, og vores virksomheder er klar på flere events af samme kaliber!

Jeg hører ofte udsagn om, at nu skal det hele ikke gå op i kultur og events.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal også have råd til gode skoler og en ordentlig ældrepleje. Det er jeg fuldstændig enig i.

Men lad mig bare slå fast, at står det til mig, så skal kultur og events fortsat være en central del af byrådets fokusområde. Og de nye tal fra Spejdernes Lejr viser klart, at kulturelle events skaber vækst – og ikke kun på den lange bane, men også på den korte! Kommunens investering er kommet direkte retur. Samtidig har eventen bidraget til at sætte Sønderborg på landkortet og profilere vores ProjectZero vision, om at blive det første sted i Danmark, der er helt fri for CO2 i 2029.

Tiltrækningen af events og kulturoplevelser skal derfor ses i et langt større perspektiv. Jeg har igennem de seneste 12 år arbejde målrettet for at profilere Sønderborg som en levende kultur- og oplevelsesby, hvor vi tør satse stort. Det mener jeg er helt afgørende for, at vi også i fremtiden vil være en attraktiv kommune både at besøge – men ikke mindst bosætte sig i.

Så selvfølgelig skal Sønderborg lægge billet en på flere events!

Om det så bliver den grænseoverskridende haveudstilling, Landesgartenschau i 2020 eller Tour de France i 2021 – det må tiden jo vise.

Står det til mig, kan Sønderborg rumme begge dele!

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk