Stephan Kleinschmidt starter valgkampen i Flensborg

2. april 2015 Politik

Stephan Kleinschmidt, der er folketingskandidat for Radikale i Syd- og Sønderjylland og en del af det tyske mindretal, kickstarter Skærtorsdag sin valgkamp på gågaden i Flensborg. Det er første gang at en dansk folketingskandidat aktivt fører valgkamp uden for landets grænser, men for Kleinschmidt, der er født og opvokset i grænselandet er det helt naturligt:

Stephan Kleinschmidt bruger den første del af Skærtorsdag på gaderne i Flensborg.

Stephan Kleinschmidt bruger den første del af Skærtorsdag på gaderne i Flensborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg møder vælgerne der, hvor de er, og selvom vi krydser en landegrænse, så befinder vi os stadig i grænselandet. For os i Syd- og Sønderjylland er grænsen ikke en barriere, men en løftestang.”

Det er ikke tilfældigt, at det netop er Skærtorsdag, Kleinschmidt har valgt at lægge vejen forbi Flensborg. For imens de danske butikker holder påskelukket, så valfarter mange syd- og sønderjyder til Flensborg for at gøre deres indkøb.

Kleinschmidt benytter derfor lejligheden til at fortælle om sine ambitioner for det grænseoverskridende samarbejde:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når det gælder om at finde løsninger på vores regionale udfordringer, så er jeg overbevist om, at en del af svaret ligger i et styrket grænseoverskridende samarbejde. Især inden for uddannelse, sundhed og erhvervsudvikling er potentialet enormt. Vi skal udnytte vores geografiske fællesskab til at skabe vækst og arbejdspladser i hele grænselandet.”

Både Nordtyskland og Syd- og Sønderjylland står generelt overfor de samme udfordringer med nettofraflytning, relativ høj arbejdsløshed og mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...