Stephan Kleinschmidt: Vi skal have lokket turister til vandkanten

22. juni 2014 Debat

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Regeringens vækstplan for dansk turisme inviterer de danske kommuner til at byde ind med projekter til fremme af den fysiske udvikling af kyst- og natur-turismen. Sønderborg Kommune skal gribe bolden og tilbyde sig – gerne sammen med andre kommuner og private aktører.by

Artiklen fortsætter under annoncen

Regeringen har nu indgået en aftale om vækstplan for dansk turisme, der skal løfte kvaliteten i dansk turisme og skabe vækst og arbejdsplader i landdistrikterne. En forsøgsordning skal gøre det muligt at etablere fysiske faciliteter og anlæg inden for strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen.

Sønderborg og Sønderjylland har potentialet og ambitionen om at styrke kyst- og naturturismen. For området rummer nogle af landets smukkeste naturområder. Sønderborg Kommune har f.x. en kyststrækning på knap 200 kilometer og vidtstrakte skove, blandt andet Danmarks længste kystskov på østsiden af Als. Derfor skal vi fremme vores kyst- og naturturisme under hensyntagen til naturen og landsskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt konkret kunne ambitioner om etablering af Ferieresort og Naturpark Nordals være blandt de ti forsøgsprojekter, der skal danne grundlag for udvikling og vækst i kyst- og naturturisme. Projektet lever op til regeringens vækstplan og flugter med kommunens ønske om at styrke udviklingen på Nordals til gavn for hele kommunen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...