Stephanie Lose med ved Venstres nytårskur i Alsion

17. januar 2018 GALLERIER

Onsdag eftermiddag samlede Venstre en del af medlemmerne til den årlige nytårskur i  Café Alsion, hvor byrådsmedlem og kredsformand Daniel Staugaard bød velkommen og fortalte, at Venstre gik tilbage med to mandater ved byrådsvalget.

“Og kun tre af Venstres byrådsmedlemmer blev genvalgt”, sagde kredsformanden.

Den første taler ved nytårskuren var regionsrådsformand Stephanie Lose, der ikke skulle “smide en masse politik i hovedet” på de fremmødte.

“Jeg skal fortælle lidt om mig selv og min baggrund – og det bliver altså lidt mærkeligt for mig”, sagde Stephanie Lose, der lagde ud med at fortælle, hun er fra Løgumkloster.

“Det er dér, jeg er vokset op – og det siger jeg altid, når nogen siger, jeg nok er fra Esbjerg, hvor jeg har boet siden jeg fyldte 18 år”, siger Stephanie Lose til de lokale partimedlemmer.

Regionsrådsformanden er uddannet økonom.

“Jeg kom ind i finansverdenen lige da finanskrisen kom. Det er som om, jeg åbenbart skal lande i den slags”, siger jhun. Måske med tankerne omkring sin start i formnandsstolen i Region Syddanmark.

“Jeg var også så heldig at blive ansat på EASV i Esbjerg og det var jeg meget glad for”.

Stephanie Lose er gift med Jakob Lose, der også er med i Venstre og han sidder i byrådet i Esbjerg.

Politik fylder i hjemmet

“Dengang det stod klart, at Carl Holst ville i Folketinget, blev jeg tilbudt pladsen som regionsrådsformand. Men jeg mente ikke lige, det var noget for mig”, sagde Stephanie Lose, der alligevel lod sig overtale.

Det blev begyndelsen på en ualmindeligt travl tid for den nye formand.

“Jeg beskøftigede mig med A, B, C og D. Ambulancer, budgetter, Carl Holst og direktion”, siger Stephanie Lose.

“PÅ en af mine døtres 7-års fodselsdag brugte jeg masser af tid foran tv-kameraer, fordi vi samme dag begærede Bios konkurs. Så jobbet ramte altså også familien”, siger Stephanie Lose og tilføjer.

“Min yngste datter ved også lidt om, hvad vi arbejder med i regionen. Når hun ser en ambulance, så siger hun, at det er mors ambulance”.

Efter Stephanie Loses nytårstale blev der indtaget champagne og kransekagekonfekt – og så fik Thomas Worm, Heidi F. Jørgensen og Peter Thomsen også ordet, så de kunne fortælle om deres baggrund.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk