Stigende elregninger kan føre til flere hjemløse

20. april 2022 Samfund

Energipriserne stiger lige nu i hele Danmark, og mange oplever betydeligt større elregninger. Det gælder også for en stor gruppe af udsatte borgere, som bor i lejebolig og det skal diskuteres i Udsatterådet på mandag, så en kommende bølge af nye hjemløse kan forebygges.

Kommunens udsatteteam er især bekymret for borgere, der betaler deres elregning a conto til enten boligforening eller udlejer. Oftest betaler de et fast beløb i løbet af året, og får en samlet efterregning på det overskydende beløb, når deres forbrug er gjort op. Det vil gøre, at den måned, hvor elregningen skal betales, betydeligt dyrere. Det kan i værste fald resultere i, at de ikke er i stand til at betale husleje, fordi de fleste sociale ydelser ikke følger med i de stigende energipriser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange udsatte borgere oplever også, at flere boligforeninger er hurtige til at opsige lejemål og sende sager til Fogedretten, når deres lejere kommer i huslejerestance.

Samlet betyder det, at Sønderborg Kommune risikerer en betydelig stigning i antallet af hjemløse borgere på grund af de stigende energipriser og a conto-betalinger.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...