Stigende energipriser koster kommunen mange millioner

29. april 2022 Samfund

Energipriserne har været stigende over en periode, og det vil påvirke de kommunale udgifter til el, gas, fjernvarme og brændstof i 2022. Ved en fremregning af forbruget – på baggrund af priserne ultimo februar –  forventes der samlet merudgifter på ca. 19 millioner kroner i år, skriver forvaltningen.

8,3 millioner kroner er den forventede stigning til el, gas og fjernvarme i de kommunale bygninger – og det skønnes at blive 800.000 kroner dyrere at have tændte gade- og signallys.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen har regnet sig frem til, at busdriften bliver omkring 10 millioner kroner dyrere.

På grund af de stigende brændstofpriser har bestyrelsen for Sydtrafik godkendt kompensation til vognmænd for en del af deres ekstraudgift til flextrafik. Størrelsen af kompensationen er endnu ukendt og vil som udgangspunkt først blive afregnet i forbindelse med reguleringen for året 2022 i 2023.

Forvaltningen følger udviklingen tæt og vil løbende holde udvalget orienteret via ledelsesinformationen. Der tages i øvrigt forbehold for usikkerheden i de estimerede merudgifter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Sønderborg

Ukrudtsbrænder er forklaringen på brand i grantræ

23. maj 2022 112

Søndag ved middagstid lykkedes det en 47-årig mand på Vølundsgade i Sønderborg at slukke en mindre brand i et grantræ, som stod tæt på et hus. “Det var den 47-årige selv, der var årsag til branden og det skyldes uforsigtig omgang med en ukrudtsbrænder”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. “Selvom manden selv […]

Læs mere...