Stigende energipriser skaber vækst i Sønderborg-virksomheden Niko

28. januar 2022 Erhverv

Elprisernes himmelflugt har fået forbrugernes øjne op for smarte og energibesparende løsninger og Niko mærker en stigende efterspørgsel på deres Niko Home Control system, hvor familien kan opnå store besparelser på el- og varmeregningen – og samtidig øge komforten og trygheden i hjemmet.

Tidligere skulle løftede pegefingre og huskeregler sikre, at der blev sparet på energien, men i dag er det automatiserede og intelligente sensorer, der styrer alle hjemmets faste installationer til el, varme og ventilation og automatisk skruer op og ned efter behov – og med de stigende energipriser giver det travlhed hos Niko.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det skal være smart og nemt at spare på energien, og det er filosofien bag vores Niko Home Control, hvor en familie kan spare mange penge på el- og varmeregningen, og med de støt stigende energipriser, er der for alvor kommet gang i salget herhjemme og i Europa”, siger Adm. direktør hos Niko, Niels Christensen, i en pressemeddelelse.

Nikos softwareudviklere er lige nu ved at videreudvikle Niko Home Control, så systemet kan udnytte de svingende elpriser, så også den vedvarende energi udnyttes bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når strømmen er billig – og nogle gange helt gratis via solceller – kan elbilen lades op, eller man kan øge temperaturen i varmtvandsbeholderen eller gulvvarmen og så slukke igen, når elprisen stiger ud på eftermiddagen. Alt sammen helt automatisk og opladning af batterier og apparater kan Niko Home Control på samme måde tænde eller slukke for, når der er billig strøm, eller når solen skinner på huse, der har installeret solceller”, fortæller Niels Christensen.

Niko Home Control er et fremtidssikret system til boligautomatisering, som er intuitivt og fleksibelt i den daglige brugssituation og giver familien mulighed for at styre energiforbruget og sine systemer, samtidigt med at komfort og tryghed øges i boligen i et intelligent samspil med boligens stikkontakter, afbrydermateriel og videodørtelefoner, som indgår som en del af løsningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Energibesparelser er en del af dna’et hos os, og vi udvikler løbende vores løsning, så det bliver nemmere at spare på energien, og når man nemt kan følge sit forbrug, ændrer familien også adfærd og bliver endnu bedre til at bruge energi med omtanke”, forklarer Niels Christensen.

Han glæder sig over, at 52 lejeboliger i Linde Haven har fået installeret et Niko Home Control-system. Det er et af mange boligprojekter, der de seneste år har fået installeret Niko Home Control, som var blandt de første løsninger på markedet til automatisering af boligens kernefunktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Boligselskabet B42 har fra starten haft fokus på bæredygtighed hele vejen gennem byggeprojektet, og vi er stolte af at være en del af fremtidens boliger, hvor de med innovative smart home-løsninger fra Niko kan reducere energien og dermed udledningen af CO2”, fortæller salgsdirektør Thomas Phillipsen.

Niko Home Control kan også styres af en app og tanken bag systemet er, at det kan integreres med andre systemer, eksempelvis varmestyringsanlæg fra Danfoss, og med det brugervenlige design bliver det både nemt og sjovt at styre familiens energi via telefonen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere hed virksomheden Servodan, men i 2008 købte Belgiske Niko Sønderborg-virksomheden, og netop de to virksomheders kompetencer er bygget ind i Niko Home Control.

Servodan var specialist i sensorer og var pioner i Danmark med vandbesparelser ved at installere sensorer i vandhaner, og Niko i Sønderborg er nu gruppens kompetencecenter for sensorer og lysstyring.

Virksomheden har 800 ansatte i hele Europa – heraf 70 på Stenager 5 i Sønderborg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Sønderborg

Gratis adgang til jubilæumskoncerten Nordic Masterclass for Conductors

30. maj 2023 Kultur

Torsdag den 15. juni kl. 19.30 er der fri entré til 10-års jubilæumskoncert i Alsion med Sønderjyllands Symfoniorkester i forbindelse med afslutningen af dette års Nordic Masterclass for Conductors, som finder sted fra den 10. – 15. juni. Det er i år 10. gang, at Nordic Masterclass for Conductors holdes i Sønderborg, siden den danske […]

Læs mere...