Stigende interesse for Air Force Memorial Center Als

Poul Fedders, Bjørn Allerelli og Leif Larsen. Foto: Ole Kæhler
Poul Fedders, Bjørn Allerelli og Leif Larsen. Foto: Ole Kæhler
25. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hos Air Force Memorial Center Als er der netop lavet ny hjemmeside og den er de i fuld gang med at opdatere med historier om hvert enkelt af de fly, der styrtede ned på Als og Sundeved i Anden Verdenskrig.

Foreningen er små fire år gammel og medlemstallet er på 110 og det synes tre af medlemmerne, Bjørn Allerelli Andersen, Leif Larsen og Poul Fedders, er glimrende.

“Efter fundet af bomberne på Kær var der flere, som fik øje på os og meldte sig ind”, siger Poul Fedders til SønderborgNYT. Der er også medlemmer, som bor udenfor landets grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Blandt andre er der pårørende til nogle af de flybesætninger, som styrtede ned. Der var tale om meget unge mennesker, hvor kun de færreste havde børn, men så kan det være en søsters børn, som har meldt sig ind hos os”, siger Bjørn Allerelli Andersen.

Den helt store vision for Air Force Memorial Center Als er at få bygget et center, hvor historien om de nedstyrtede fly og deres besætninger fortæalles gennem en udstilling og med foredrag.

“Der er lang vej fra idé og frem til, at vi kan ringe til en entreprenør og bede ham gå i gang med at bygge og lige nu har vi lagt sidste hånd på en brochure, som beskriver projektet. Og finder vi økonomisk støtte, så kan der laves tegninger af det kommende Air Force Memorial Center Als”, siger Leif Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Air Force Memorial Center Als er der medlemmer med forskellige interesser og det fælles ligger i fly og Anden Verdenskrig.

“Nogle er vilde med at lede efter metalgenstande i jorden – og det førte jo til fundet af bomberne på Kær. Andre interesserer sig for fly og nogle for historien”, siger Poul Fedders. Og den store bredde gør, at foreningen kan invitere til foredrag om de forskellige fly og vise vragrester fra flere af dem.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...