Støtte fra Norlys Vækstpulje sikrede lokalhistorisk arkiv en stor scanner

Preben Vagn Knudsen. Privat foto
Preben Vagn Knudsen. Privat foto
24. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Gråsten Lokalhistoriske Arkiv får 25.000 kroner i støtte fra Norlys Vækstpulje, så arkivet kan gøre den store mængde kort og andet materiale over A3-størrelse søgbart og tilgængeligt online via Arkiv.dk.

”Vi er rigtig glade for bevillingen fra Norlys Vækstpulje, som betyder, at arkivet kan få digitaliseret en større mængde gamle kort, ældre matrikelkort, plakater, aviser samt større fotos. Herefter kan materialet blive registreret og gøres tilgængeligt og søgbart online til stor glæde for alle brugerne på Arkiv.dk”, siger arkivleder Preben Vagn Knudsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Norlys Vækstpulje giver hvert år 50 millioner kroner til innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.

”Vi er rigtig glade for at kunne støtte det lokale foreningsliv. Det er dejligt at se, hvor stor forskel pengene kan gøre for de mange projekter, der ofte primært drives ved hjælp af frivillige kræfter”, siger Niels Vendelboe, der er vækstpuljeansvarlig i Norlys.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...