Støtte til 11 dansk-tyske kulturprojekter

16. juni 2016 Kultur

Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig har netop godkendt yderligere elleve dansk-tyske innovative projekter:

Hvordan binder man regionens historie ind i en aktuel dansk-tysk kontekst?

Det skal danske, tyske og elever med migrationsbaggrund finde ud i projektet ‚Europe’s Ark‘. De er med til at producere en dokumentarfilm og lærer dermed mere om deres egen identitet i grænselandet.

Hvad har religion, dans og æbler til fælles?

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

De meget mangfoldige projekter byder på møder i grænseregionen og når ud til forskellige målgrupper i hele befolkningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kultur og skole. En kombination som vi i stigende grad støtter. Også i denne bevillingsrunde har vi støttet to store dansk-tyske skoleprojekter”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig og uddyber:

Stephan Kleinschmidt kan især godt li' når skoler arbejder med kultur, der giver viden om det at bo i grænselandet.

Stephan Kleinschmidt kan især godt li’ når skoler arbejder med kultur, der giver viden om det at bo i grænselandet.

“Projekterne ‚Sømandsliv i gamle dage‘ og Søg, find og overvind grænser, er eksempler på et tæt samarbejde mellem kulturinstitutioner og skoler. Vi vil med vores bevillinger gerne bidrage til, at eleverne i regionen får oplevelser, der ikke er en normal del af skoleskemaet, og med disse erfaringer i rygsækken bliver endnu bedre rustet til en fremtid i grænseregionen”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Også støtte til mindre projekter

Det er ikke kun store, komplekse projekter, der får en del medieopmærksomhed, men også små nicheprojekter der bliver støttet af KursKultur. ‚

Parkinson’s kender ingen grænser‘ har fokus på de parkinsonramte og deres pårørende. Under mottoet ‘Mere end medicin’ inviteres oplægsholdere, der fortæller om, hvordan kunst og musik kan sørge for en bedre livskvalitet.

Grænseløs dans‘ bygger et samarbejde mellem folkedansgrupper fra Als, Föhr og Stapelholm.

Til de fælles øveweekender skal børn og unge fra de tre deltagende grupper bl.a. lære nye danse og tilegne sig nye færdigheder i forhold til medier, publikum og livemusik.

For første gang siden KursKulturs start har også et sportprojekt fået støtte. ‚Luftgevær på kryds og tværs‘  får penge fra sportspuljen.

Projekterne får støtte gennem Interreg-projektet KursKultur og Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig. KursKulturs kultur- og netværkspulje og sportspulje har tre årlige ansøgningsfrister og der ydes tilskud for omkring 1,8 mio kroner plus 230.000 kroner til sporten om året.

 

Alle kan søge

Det vigtigste kriterium er, at mindst en dansk og en tysk partner kommer fra Region Sønderjylland-Schleswig. Den næste ansøgningsfrist er den 29. september 2016.

Ansøgningsskema og retningslinjer kan man finde på hjemmesiden: www.kulturfokus.dk/kurskultur.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk