Støtte til 11 dansk-tyske kulturprojekter

16. juni 2016 Kultur

Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig har netop godkendt yderligere elleve dansk-tyske innovative projekter:

Hvordan binder man regionens historie ind i en aktuel dansk-tysk kontekst?

Det skal danske, tyske og elever med migrationsbaggrund finde ud i projektet ‚Europe’s Ark‘. De er med til at producere en dokumentarfilm og lærer dermed mere om deres egen identitet i grænselandet.

Hvad har religion, dans og æbler til fælles?

 

De meget mangfoldige projekter byder på møder i grænseregionen og når ud til forskellige målgrupper i hele befolkningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kultur og skole. En kombination som vi i stigende grad støtter. Også i denne bevillingsrunde har vi støttet to store dansk-tyske skoleprojekter”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Kulturudvalg Sønderjylland-Schleswig og uddyber:

“Projekterne ‚Sømandsliv i gamle dage‘ og Søg, find og overvind grænser, er eksempler på et tæt samarbejde mellem kulturinstitutioner og skoler. Vi vil med vores bevillinger gerne bidrage til, at eleverne i regionen får oplevelser, der ikke er en normal del af skoleskemaet, og med disse erfaringer i rygsækken bliver endnu bedre rustet til en fremtid i grænseregionen”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også støtte til mindre projekter

Det er ikke kun store, komplekse projekter, der får en del medieopmærksomhed, men også små nicheprojekter der bliver støttet af KursKultur. ‚

Parkinson’s kender ingen grænser‘ har fokus på de parkinsonramte og deres pårørende. Under mottoet ‘Mere end medicin’ inviteres oplægsholdere, der fortæller om, hvordan kunst og musik kan sørge for en bedre livskvalitet.

Grænseløs dans‘ bygger et samarbejde mellem folkedansgrupper fra Als, Föhr og Stapelholm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til de fælles øveweekender skal børn og unge fra de tre deltagende grupper bl.a. lære nye danse og tilegne sig nye færdigheder i forhold til medier, publikum og livemusik.

For første gang siden KursKulturs start har også et sportprojekt fået støtte. ‚Luftgevær på kryds og tværs‘  får penge fra sportspuljen.

Projekterne får støtte gennem Interreg-projektet KursKultur og Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig. KursKulturs kultur- og netværkspulje og sportspulje har tre årlige ansøgningsfrister og der ydes tilskud for omkring 1,8 mio kroner plus 230.000 kroner til sporten om året.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Alle kan søge

Det vigtigste kriterium er, at mindst en dansk og en tysk partner kommer fra Region Sønderjylland-Schleswig. Den næste ansøgningsfrist er den 29. september 2016.

Ansøgningsskema og retningslinjer kan man finde på hjemmesiden: www.kulturfokus.dk/kurskultur.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...