Stop vold mod kvinder, siger Soroptimisterne i deres stand i Borgen

3. december 2022 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Vold mod kvinder er et stort problem og der er dagligt rigtigt mange kvinder, som udsættes for vold af deres partner – i Danmark er det årligt 38.000 kvinder – og det sker også i Sønderborg.

Her i landet er der årligt ti kvinder, som dræbes af deres partner eller ekspartner – og den slags drab sker også i Sønderborg.

“Vi – og vi er Soroptimsterne – er her i Borgen for at gøre opmærksom på vold mod kvinder og så fortæller vi om Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, hvor voldsramte kvinder kan få hjælp”, siger Kirsten De Kruiff til SønderborgNYT. Hun fortæller videre, at ligestilling er ét af FNs Verdensmål og at dagene fra den 25. november og frem til og med den 10. december bruges til på verdensplan at gøre opmærksom på kvinders rettigheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Verdensmål nummer 5 er orange, så det er den farve, vi har valgt at bruge – og den har et godt blikfang”.

Du kan SE BILLEDER HER.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...