Stopklodsen er væk – Als-Fynbroen er igen på sporet

2. december 2015 Sundeved

Trafikministeriet har netop meddelt, at den nye nationale trafikmodel frigives til praktisk anvendelse den 1. januar als-fyn2016 efter mange udsættelser med 6 måneders mellemrum, skriver foreningen Als-Fynbroen i en pressemeddelelse.

Det er rigtig godt nyt, fordi udsættelserne har virket som en stopklods i processen for yderligere undersøgelser. Region Syddanmark og Faaborg-Midtfyn samt Sønderborg kommune besluttede i marts 2014, at prioriteringen for deres bestræbelser for afklaring af den faste forbindelse realisme var:

Artiklen fortsætter under annoncen

  1. Undersøgelse af trafikmængden ved en fastforbindelse Als-Fyn
  2. 2. Foretage en samfundsanalyse
  3. 3. Igangsætte miljø og bundundersøgelser

Nu er proppen af flasken og vi ved, der er bestilt tid til trafikanalysen, som dermed kan verificere det skøn som COWI gav i 2011 på ca. 9000 biler i døgnet som gennemsnit over året. Det var et kraftigt trafikspring, der her blev givet sammenlignet med de ca. 350 biler/døgn færgen i dag overfører, men det siger noget om den vægt forbindelsen vil få for udviklingen af området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fase 2 – Samfundsanalysen – er allerede gennemført med støtte fra Bitten og Mads Clausens Fond.

Offentliggørelsen ventes, når tidspunktet er rigtigt.

Processen er på sporet igen!

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...