Stopper vi med at købe tyvekoster falder antallet af indbrud

25. december 2019 112

Siden fredag har Syd- og Sønderjyllands Politiet registreret 37 indbrud. På landsplan er der anmeldt 466 indbrud i samme periode.

Skal antallet af indbrud endnu længere ned, så kræver det også, at man mindsker markedet for de indbrudstyve, der skal have afsat deres stjålne koster, skriver Rigspolitiet.

”Indbrudstyvene vælger typisk let-omsættelige varer som smykker og elektronik. De har brug for hurtigt at komme af med tingene igen, så de ikke ligger inde med dem alt for længe. Så hvis du får et godt tilbud om at købe billige varer, enten af en bekendt eller via handelspladser på nettet, så tænk over om det kan være stjålne varer”, siger Allan Holm, chef for Nationalt Forebyggelsescenter i Rigspolitiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han giver et par gode råd:

Hvis du ikke vil være med til at holde gang i indbrudstyvenes forretningsmodel, så bed om at se en kvittering,

Betal med mobilepay, så man kan spore sælgeren,

Køber du en cykel, så tjek om stelnummeret er kendt i politiets systemer. Det kan du gøre via app’en Politi.

Hvis du handler på internettet, så gå efter de steder, hvor sælgeren er NemID-valideret.

Kan tyvene ikke komme af med deres varer, så mister de interessen. Måske undgår du på den måde selv at blive det næste offer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...