Stor interesse for tilskud til bolig energi-renovering

5. november 2020 Samfund

Omkring 500 boligejere i Sønderborg-området har deltaget i tre informationsaftener om de nye tilskudsmuligheder til energi-renovering, som landdistrikterne, i samarbejde med Sønderborg Kommune og ProjectZero, har holdt i Svenstrup, Avnbøl-Ullerup og Tandslet.

”Sammen med landdistrikterne, Sønderborg Kommune og områdets fjernvarmeselskaber fik vi hurtigt arrangeret informationsmøder om, hvad boligejere kan søge tilskud til og hvordan tilskuddet skal søges. Samtidig har vi holdt to informationsmøder for pengeinstitutternes rådgivere, så de er klædt godt på, til at møde de boligejerne, som søger finansieringsløsninger til energi-renoveringen”, fortæller Peter Rathje, adm. direktør hos ProjectZero, der glæder sig over den store interesse og opbakning til møderne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var plads til 40 boligejere til hvert informationsmøde, men efter de nye Corona-restriktioner blev meldt ud, blev antallet af pladser til boligejere reduceret 10 deltagere – til gengæld blev alle informationsmøderne live-streamet og omkring 500 boligejere fulgte med online, og fået vigtig viden om, hvad der kan søges tilskud til og hvordan tilskuddet skal søges.

Interessen for årets tilskudspulje har været så stor, at de 245 mio. kroner er brugt for i år, men i 2021 er der afsat 375 mio. kroner til nye ansøgninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Datoen for ansøgninger til den næste pulje er endnu ikke meldt ud, men ProjectZero anbefaler at interesserede boligejere allerede nu får udarbejdet et energimærke, som ser ud til at være et krav for at søge fremtidige puljer og som hjælper boligejerne med at prioritere deres energi-renoveringsprojekter. Der er lige nu ventetid på at få udarbejdet et energimærke grundet stor efterspørgsel – men få energimærket på plads straks”, siger Charlie Lemtorp, projektleder hos ProjectZero, som håber, at rigtig mange boligejere i Sønderborg-området fik deres ansøgning afsted inden den første pulje lukkede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er muligt for helårsboligejere, herunder private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, almene boligforeninger, kollegier, interessentskaber, udlejere med flere at ansøge om tilskud til energirenoveringer og tilskuddet er skattefritaget for private boligejere.

Boligejere kan læse mere om, hvad og hvordan der kan søges om tilskud til energi-renovering på www.zerobolig.dk.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk