Stor risiko for vi stemte os helt ud af Europol-samarbejdet

17. maj 2016 Politik

Det bliver ikke bare svært for Danmark at opnå en parallelaftale med EU om Europol, det bliver “måske umuligt”, lyder det – ifølge TV2 – tirsdag på et pressemøde i Statsministeriet.eu-afstemning-valg_2015_2

Ordene kommer fra formanden for Det Europæiske Råd, polske Donald Tusk, som mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen under et besøg i Danmark og senere Grønland.

Artiklen fortsætter under annoncen

På mødet understregede Lars Løkke Rasmussen behovet for, at Danmark får en parallelaftale på Europol, Eurojust og PNR, som registrerer oplysninger om flypassagerer.

Eksperter på området og kommentatorer venter, at det bliver svært at opnå en parallelaftale for Danmark, når det fælles europæiske politisamarbejde overgår fra at være mellemstatsligt til at være overstatsligt.

“Det bliver ikke let, men måske umuligt”, sagde Donald Tusk.

Omvendt mener blandt andet Enhedslisten og Dansk Folkeparti, at det vil være muligt at indgå en aftale.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...