Stormen Nora: Beredskabet er klar til at rykke ud

18. februar 2022 Samfund
Fra Stormen Malik. Foto: Bachs Foto
Fra Stormen Malik. Foto: Bachs Foto

Stormen Nora er på vej til Danmark vestfra og ventes at ramme Sønderborg-området i aften fra kl. 21 til 03. Det bliver med meget voldsomme vindstød på op til 35 meter i sekundet. Det gode råd er at blive hjemme og inden døre, men sker der uheld, er Beredskabet klar til at hjælpe.

Stormen bliver værst i det sydlige Danmark, hvor DMI har givet den kategori 2 – farligt vejr. Det betyder, at Beredskabet og Vej & Park er i beredskab fra kl. 18 i aften og frem til kl. 06 i morgen tidligt og klar til at rykke ud og fjerne for eksempel træer, der er væltet ned over veje.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En storm af den styrke betyder risiko for væltede træer og fare for, at fx tagplader kan rive sig løs. Det betyder også, at det bedste råd er at blive hjemme og inden døre. Hvis man af vægtige grunde skal ud, skal det være med største forsigtighed, da det i mørket er rigtig svært at se væltede træer og løse dele, der blæser rundt. Det er som om, det pludseligt dukker op i mørket”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen i en pressemeddelelse.

Hvis man som borger ser træer på vejen eller løse dele, der er til fare for menneskers sikkerhed, skal man ringe til Brand & Redning på tlf. 70 27 76 30. Brand & Redning koordinerer i samarbejde med de frivillige brandværn og Vej & Park indsatsen for at fjerne ting, så farlige situationer så vidt muligt undgås.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er særlig opmærksomhed på medarbejderne i hjemmeplejen, som uanset vejret skal frem til borgerne. Medarbejderne i hjemmeplejen har deres egen hotline til Beredskabet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Gråsten, Debat

Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og […]

Læs mere...