Stormflod: Badehusenes badebro ligger 300 meter ude i fjorden

26. oktober 2023 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Badebroen fra badehusene i Augustenborg flyttede stormfloden 300 meter ud i fjorden, og platformen er ødelagt og til fare for gæster og specielt for børn, fordi platformen kan falde ned på dem, som opholder sig under den.

Området bør afspærres for brugerne, skriver Jeanette Myllerup fra Hertugbyens Udviklingsforum.

Hertugbyens Udviklingsforum havde en fornyelse af badehusene klar og et af de næste skridt var forhandling af aftale med kommunen.

“Badehusprojektet har været et tidskrævende projekt pga. de mange forskellige offentlige myndigheder og ejere, som skulle godkende planerne. Men vi var lige ved at være i mål. Vi har fået lavet tegning over de nye huse, fået tilsagn om projektmidler og var i gang med at få godkendt tegningerne ved Naturstyrelsen og Kystdirektoratet. Men i stedet for nye badehuse er det nu formentlig en forsikringssag hos Sønderborg Kommune”, siger formand Jeanette Myllerup. Selve badehusene ejes nemlig af Sønderborg Kommune, som også står for driften af husene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Badehusene ligger, hvor den gamle badeanstalt lå. Badeanstalten var formentlig fra sidste halvdel af 1800-tallet, og dengang – som nu – blev stedet brugt af folk fra Augustenborg og omegn. I dag er det historiske sted et yndet turistmål og det bliver brugt året rundt af bl.a. børnehaver, skoler, spejdere og vinterbadere. Jeanette Myllerup håber derfor, at kommunen vil benytte lejligheden til at genopføre og fremtidssikre badehusene, så de også fremover kan nydes og bidrage til den vigtige historie om Hertugernes Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...