Stormflod: Flere af pumpestationerne er oppe at køre igen

Pressefoto: SONFOR
Pressefoto: SONFOR
22. oktober 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Udfordringerne med pumpestationerne i Egernsund og på Kegnæs nu er løst. Det samme gælder for næsten alle pumpestationer i Sønderborg by. SONFOR har sendt sms’er ud til de kunder, der er tilmeldt beredskabsalarm med besked om, at de kan bruge vand igen.

SONFOR arbejder fortsat på at få startet pumpestationerne ved sommerhusområderne i Vemmingbund og Brunsnæs. Dertil kommer nogle pumpestationer, som betjener få husstande rundt omkring i kommunen, som også skal tilses og genstartes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver SONFOR i en pressemeddelelse.

Selvom man kan bruge kloakken igen, beder SONFOR fortsat kunderne om tilbageholdenhed. Igennem riste og åbnede dæksler er der kommet sand, grene og affald i kloaksystemet. Det skal fjernes, når kloakken og pumperne blokeres de næste dage. Når kunderne holder lidt igen, er det lettere for mandskabet ved SONFOR at følge med.

SONFOR opfordrer alle de kunder der endnu ikke er tilmeldt deres beredskabsalarm, til at gøre dette. Ved at være tilmeldt beredskabsalarmen kan SONFOR sende sms’er ud til kunderne i forbindelse med pumpestationerne samt fremtidige vigtige driftsmeddelelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

På SONFORs hjemmeside er der flere informationer om, hvad man skal gøre, hvis ens hjem er oversvømmet og hvordan man tilmelder sig beredskabsalarmen.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...