Stormflod: Kommunen giver en status på skaderne

Stormflodskader. Bachs FOTO
Stormflodskader. Bachs FOTO
26. oktober 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag begyndte stormflodsskaderne at komme ind i Sønderborg Kommunes Giv et praj-app og hjemmeside. Prajene fortsatte med at komme hen over weekenden og frem til mandag. Tirsdag morgen var der 355 praj om skader. Nogle af henvendelserne er gengangere. Dertil kommer de skader, som kommunens ansatte selv har konstateret og meldt ind.

Der venter nu et stort arbejde for Teknik-, Miljø- og Bæredygtigheds-forvaltningen i Sønderborg Kommune, som er ved at besigtige og prioritere skaderne.

”Der venter os et omfattende arbejde, og lige nu prioriterer vi opgaverne efter hvor kritiske, de er. Ødelagte veje, hvor borgere, forsyningen og udrykningskøretøjer skal have adgang, prioriteres først. Mange steder skal der også fjernes opskyllet sand og grus fra veje. Samtidig med oprydningen er vi også ved at kortlægge de økonomiske konsekvenser af skaderne, men det vil tage mindst et par uger, inden vi kan melde omfanget ud, siger Sille Marcussen Dall, der er direktør i Teknik, Miljø og Bæredygtighed, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de mange skader er ødelagte asfalt- og grusveje, omfattende skader på Gendarmstien samt de øvrige kystnære stier på Als og Fastlandet, ødelagte bænke, skilte, trapper, badebroer, skadede elinstallationer og gadebelysning, ødelagte fortove, kystsikring og offentlige toiletter. Dertil kommer oprydning af væltede træer og store mængder affald som opskyllet sand, grus, sten, tang og diverse vraggods.

Flere steder langs kysten er det vurderet, at det er farligt at opholde sig. Der er sat afspærringer op, og borgerne opfordres til at respektere afspærringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man opfordres forsat til at give et praj i appen eller på Sønderborg Kommunes hjemmeside.

Desuden kan man holde sig opdateret via sonderborgkommune.dk/hojvande.

Sandsække

Skal vi hjælpe dig af med sandsækkene, så skal du aflevere dem senest i dag, torsdag, kl. 16.

Sønderborg: Nederste P-plads ved Hotel Sønderborg Strand samt p-pladsen ved MultiKulturhuset.

Kegnæs: Ved Forsamlingshuset på Kegnæs.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skovmose: Ved Skovmose Supermarked.

Egernsund: P-pladsen ved havnen.

Gråsten: P-pladsen ved Emmas Have.

Vemmingbund: P-pladsen ved toilettet på stranden.

Nordborg: Ved brandstationen i Nordborg By.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...